Odp: DR-Z gaśnie przy ostrym odkręceniu manetki
kup keihina i jak bedzie to samo czyli cos z prądem :D podnies tu obroty o jakies 100 i napewno nie zgasnie :)
kiedys exc 2x525 2x450 lc4 640 xt600
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » DR-Z gaśnie przy ostrym odkręceniu manetki
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kup keihina i jak bedzie to samo czyli cos z prądem :D podnies tu obroty o jakies 100 i napewno nie zgasnie :)
Jak podniose obroty to faktycznie nie gasnie, ale nie moze tak byc bo bardzo szybko bedzie sie nagrzewal.
Pytanie jak duże masz teraz obroty?
Bo na filmiku obroty są naprawdę niskie.
100 w górę na pewno nic złego nie spowoduje.
wrzuciłem ścieżki dźwiękowe mojego DRZ i dwie ścieżki DRZ'ów z youtube do vegasa. Wychodzi, że u mnie jest około 660 uderzeń tłoka a u youtubowych sprzętów około 810. Wychodzi na to, że mam za wolne obroty. Podkręcę trochę i zobacze co się będzie działo.
Teraz to mnie zgasiłeś....
^^ - a nie łatwiej obrotomierzem :P
^^ - a nie łatwiej obrotomierzem :P
Trzeba go mieć :D
A nie masz tam czasami wiatraka na chłodnicy? Bo jeśli tak to podkręcaj obroty i się nie martw - od tego jest wiatrak aby zbić temperaturę w razie potrzeby.
wrzuciłem ścieżki dźwiękowe mojego DRZ i dwie ścieżki DRZ'ów z youtube do vegasa. Wychodzi, że u mnie jest około 660 uderzeń tłoka a u youtubowych sprzętów około 810. Wychodzi na to, że mam za wolne obroty. Podkręcę trochę i zobacze co się będzie działo.
O k***a mistrz Forum ! nawiasem zajebisty sposób ! :D
660 uderzeń to prawie jak u Harleya (tam jest 666 ;-)). Dla singla to moim zdaniem sporo za mało. Celowałbym bliżej 1000 obr/min.
P.S. Ty jesteś lekarzem czy co? EKG motórowi zrobiłeś?!
660 uderzeń to prawie jak u Harleya (tam jest 666 ;-)). Dla singla to moim zdaniem sporo za mało. Celowałbym bliżej 1000 obr/min.
P.S. Ty jesteś lekarzem czy co? EKG motórowi zrobiłeś?!
Pisząc 660 uderzeń tłoka miałem na myśli ilość wybuchów w komorze spalania. Czyli liczbę trzeba podwoić, żeby mieć obroty/min.
Dr-z SM powinien trzymać 1400-1600.
A widzisz, zapomniałem jak działa 4 - suw.
Pokręciłem jeszcze śrubką od mieszanki, podniosłem wolne obroty do 1440 i na 15 szarpnięć manetką (bo inaczej tego nazwać nie można) udało mi się zgasić silnik tylko raz, a podczas jazdy nie zdechł ani razu, więc jest dobrze.
Dzięki Panowie za pomoc.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » DR-Z gaśnie przy ostrym odkręceniu manetki
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 79 zapytań