Odp: keihin fcr MX 41mm w LC4?
U mnie tak strzela jak paliwo się kończy. To znak na przełączenie się na rezerwę :)
Piotrek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » keihin fcr MX 41mm w LC4?
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie tak strzela jak paliwo się kończy. To znak na przełączenie się na rezerwę :)
Paliwo zalane pod korek za 10PLN, więc odpada ,ale u mnie jest tak jak u Ciebie jak się kończy to też strzela.
Dawno świece zmieniałeś?
nówka świeca założona raptem 700km temu, zawory ustawione, w gaźniku siedzi JD Jetting kit i nie wiadomo ło co to chodzi...
Ile standardowo powinna być wykrecona śruba regulacji składu mieszanki w LC4 ?
Czy jak wkrecam śrubę to wzbogacam mieszankę czy zubazam ?
Jak wkrecasz srube to mieszanka bedzie bardziej bogata. ja mam chyba na dwa obroty, najlepiej metoda prob i bledow wyregulowac i polecam srube regulacyjna do keihina z power partsow ktma
Jesteś pewny , że wzbogacam mieszankę wkręcając śrubę ? Bo od innej osoby z kolei słyszałem , że jak wykręcam to wzbogacam, a jak wkręcam to zubażam.
Wyjściowe ustawienie śruby to 1.75obr.
Nawet tutaj ktoś też pisze, że wkręcając wzbogaca się mieszankę.
[url]http://www.ktmracing.fora.pl/exc,1/gaznik-poprawna-regulacja-fcr-a,4610-15.html[/url]
Jak wykręcasz śrubę to dostarczasz większą ilość powierza co za tym idzie zubażasz mieszankę. Wkręcając jest na odwrót.
Witam. załozyłem dzis keihina fcr 41mx do mojego lc4. W zwiazku z tym mam pare pytan. moto ładnie chodzi ale: przy nagłym ruchu manety łapie muła na ułamek sekundy, potem juz wkreca sie ok. Przy zchodzeniu z obrotów strzela z wydechu. reszta ok. Załozyłem dysze główna 168 (seryjna 165) ale że mam przelotowy komin dałem ciut wieksza dysz wolnych 85. na jakim ząbku ma być iglica?
Wyjściowym położeniem jest zawsze środek. Sprawdzasz reakcję na gaz na średnich obrotach na jej podstawie ustawiasz dalsze położenie iglicy.
85 to raczej dysza od ssania a nie od wolnych obrotów
no mozliwe
ma aircult( czy jak to sie tam nazywa) :D komin przelotowy typu akrp czy taki powycinany w stodole? podaj rozmiary dysz wszystkich ja mam 160 na akarpach i wszystko ladnie pieknie a mul jest spowodowany pompka przyspieszająca zadrutuj ją i spokój z jakiego moto gaznik ? iglica wymieniona pod ktma ?
Jeśli ma ktoś możliwość to prosiłbym o sprawdzenie jaki gwint ma śruba regulacji naciągu linki gazu (ta przy gaźniku oczywiście). Pewnie nie ma znaczenia od czego ten keihin.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » keihin fcr MX 41mm w LC4?
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 72 zapytań