16

Odp: Zmiana z zx6r na SM

z cerefą  jest tak że  jeden sezon  5 tys w silnik  potem dwa sezony  tylko  sprawdzanie  zaworów  i wymiana oleju a w tym roku 3 tys  czyli to samo co  wtedy za 5 tys tylko ze bez karterów  mówie na własnych doswiadczeniach  ale   za to zapierdala to elegancko :D    a 660  to tez niezle zapierdala :)  pamiętaj  o tym ze  640 na mikuni objedzie każdą wrke :)   ja bym celował na Twoim miejscu 660 , 525, albo 625.640  i kupic keihina  i jestem pewien na 200% że nieduda Ci sie wykorzystać  go tak na maxa nawet na mikuni :) ostatnio u siebie przy zmianie gaznika sciągnołem  pokrywe żeby zobaczyć  do rolek  kat przejechane 32k i  nic nei wyjechane  a nie było wymieniane  na 100%   ( znam historie motocykla od 7k )  czyli jak kupisz dobrego kata  to neibedziesz dokładał zbytnio co 5 tys olej i zawory i to wszystko ale spalanie na keihinie oscyluje koło 9/10 litrów :D

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

17

[url]http://olx.pl/oferta/honda-crf-450-supermoto-cross-homologacja-CID5-ID6LjWN.html#544b1a261f[/url] ale te crfy mają cos w sobie i ch*j ! :D

ktm 640 06r

18

Ogólnie co byś nie wziął to zapierdalać dla ciebie po zx6r nie będzie. Osiągami te sprzęty jednak daleko w tyle zostają. Resumując bierz crf - licz 3tys. na sezon kosztów i wal na tor bo na miasto to szkoda mth. A jak jednak miasto to weź co innego bo będziesz się wkurzał na częsty serwis. Ewentualnie zakładaj 55zębów i szeroką kierę do 636 - też będzie fajnie:)

19

na krótkim torze  nawet 250 w czteropaku zrobi wszystkie scigacze :)  wyscigi wygrywa sie na zakrętach :)  a na prostej przyjebać to kazdy głupi potrafi :D

ktm 640 06r

20

Dokładnie, męczy mnie trochę jazda zx6 w mojej okolicy bo mam pod nosem tor kartingowy plus "tor" w toruniu gdzie de facto scigiem czuje się jak tłusty karp w kuli na złotą rybkę czy jakoś tak ;)

CRF podoba mi się najbardziej z wszystkich i rozumiem że serwis KTM'a tańszy o połowę nie będzie więc wybór jest pewnie oczywisty.

Czy jakieś opcje typu rmx, xr650 i co tam jeszcze japońce natworzyli wchodzą w grę czy dać sobie siana ?

Części silnikowe, odzież motocyklowa oraz akcesoria jeżeli czegoś potrzebujesz napisz do nas ! sklep@RRmoto.pl

4SR SIDI ALPINESTARS NOLAN LS2 X-LITE MOTUL IPONE SBS NISSIN AXO FLY PROGRIP

21

mam xr i powiem szczerze, że jak na razie to najlepsze sm, jakie miałem. Prawda- YZ lepiej się prowadziła i na tor była petardą, ale do xry leję paliwo i raz na jakiś czas zaglądam do oleju/ zaworów. Wyrwa nadgarstki pozwalając polatać ze ścigami w mieście, zostawić innych na winklach a na brudasach, dzięki niskiej masie pozwala polatać w terenie.

22

helmex - niekoniecznie, jakbyś zobaczył Zielińskiego na r6 na torze w Kisielinie to może zmieniłbyś zdanie:) Ogólnie na kartingu na ścigu da się jechać równie szybko co na sm na małym torze. Tylko fakt, że osoby to potrafiące zazwyczaj raczej trenują w Poznaniu.

23

Kurczę a jak jest w praktyce z tymi XR650R? Bo wpisując crf w allegro etc mamy w pip dużo części itd a do XR mało co, skąd brać więc jakieś pierdoły do XR ? I czy np zawias z CRF na przód podejdzie bez wielkich kombinacji ?

Części silnikowe, odzież motocyklowa oraz akcesoria jeżeli czegoś potrzebujesz napisz do nas ! sklep@RRmoto.pl

24 Ostatnio edytowany przez b0unceR (2014-08-30 20:16:17)

[url]http://forum.supermoto.pl/topic16610-xr650r-wszystko-o-xr-tuning-supermoto-sklepy-czesci-modyfikacje.html[/url]

polecam poświęcić troche czasu na przeczytanie wszystkiego i będziesz miał odpowiedź na wszystkie pytania nt. xr'ki

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

25

Podepnę się pod temat otóż mam w planach zakup Husqvarny rok 2009+ lecz po wcześniejszych opiniach na temat części itd zaczynam mieć wątpliwości.
Czy jest aż tak źle?
Jest to awaryjny sprzęt czy nie odbiega od Lc4?

Suzuki DRZ 400 - Sprzedane
KTM EXC 450 - Sprzedane
KTM SMR 450 - Sprzedane
Husqvarna FS 450 - Sprzedane

26

Panowie a czy jest jakiś kompromis coś pomiędzy CRF albo innym wyczynem a taką XR650 która robi normalne przebiegi w km nie mth?

27

Wretched napisał/a:

Panowie a czy jest jakiś kompromis coś pomiędzy CRF albo innym wyczynem a taką XR650 która robi normalne przebiegi w km nie mth?

Tym kompromisem jest właśnie XR650, KTM LC4, Husqvarna 610.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

28

Wretched napisał/a:

A więc dlatego się nie odzywasz.. :P

29

w pl widze tylko jedną  crf jak bym miał brac dla siebie i jest to crf  matyska  przesledziłem cały tamat  jego crf i jest zrobione wszystko i jeszcze te jego koła :)   jezdzisz nastepny cały sezon  i w zime za rok pchasz 2k  i dalej latasz :)

ktm 640 06r

30

helmex napisał/a:

w pl widze tylko jedną  crf jak bym miał brac dla siebie i jest to crf  matyska  przesledziłem cały tamat  jego crf i jest zrobione wszystko i jeszcze te jego koła :)   jezdzisz nastepny cały sezon  i w zime za rok pchasz 2k  i dalej latasz :)

Nie wydaje m się, że będzie trzeba robić cokolwiek po sezonie :)