Temat: DB Killer Akrapovic LC4 660
Witam, mam prośbę do osób które mają założonego Akrapovica z DB killerem i mogłyby to sprawdzić. Mianowicie jaka jest jego średnica?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » DB Killer Akrapovic LC4 660
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, mam prośbę do osób które mają założonego Akrapovica z DB killerem i mogłyby to sprawdzić. Mianowicie jaka jest jego średnica?
Też bym chciał wiedzieć. Edhaust DBkiller może dorobić za 70 zł lecz trzeba wysłać mu wydech.
nie wiem czy wystarczy.
to dbkiller do Akrapa w 690 smc
kurde, nie wiem jak obrazek dołączyć.
myślałem, że dołączam, ale go nie widzę.
Hilfe
jeszcze raz probuje
no to inaczej.
węższa rurka która wchodzi głębiej do puchy- 30 mm zewnętrzny wymiar
szersza opaska, w której jest śruba mocująca- 43 mm zewnętrzny wymiar
mam nadzieję, że o to chodziło.
PS. mierzyłem linijką, więc jeśli w ogóle o to chodziło, to mogę wymierzyć dokładniej suwmiarką, jak wrócę do domu.
Przydałby się rysunek wraz z opisem zagięcia i modelu wydechu. Ja gdzieś przepiłem swój - jak nie znajdę to też będę musiał dorobić bo moto nie przejdzie przeglądu.
ja swój mam zawsze przy sobie, tak na wszelki wypadek ;)
Wymiary które podawałem dotyczą dbkillera Akrapovica do 690 smc 2011r
Jeśli o taki Wam chodzi, to mogę zwymiarować i podesłać rysunek.
Martwię się tylko o kąt ugięcia rurki. Nie mam pomysłu jak go zmierzyć.
dajcie znać, to zadziałam.
Chodziłoby mi o średnice wewnętrzną i długość całkowitą w sumie jeszcze. Resztę dopasuje do tłumika.
Długość całkowita: 115 mm
W oryginalnej części dochodzi jeszcze kopułka z metalowej siatki, od strony która siedzi w głębi wydechu.
Kopułka ma 30 mm długości
Średnica rurki która wchodzi do puchy, to tak jak pisałem wcześniej 30 mm
PS. Czyli razem z siatkową kopułką, całość ma 145 mm
Ok, dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie, czy to musi być ciasno spasowane? Pomierzyłem wydech i u mnie ma mniej więcej 43.4 planowałem zewnętrzną średnicę zrobić na 43.2 mm - 43.1mm chyba będzie dobrze.
chyba będzie dobrze. trudno mi kategorycznie ocenić.
na pewno ten kołnierz (planowany na 43.2-43.1mm), w którym jest śruba mocująca powinien w miarę możliwości dobrze przylegać do wewnętrznego profilu wydechu.
A jeśli motocykl był regulowany bez DB killera, ma sportowe dysze (nie wiem czy to ma znaczenie) to po założeniu killera mogą być jakieś problemy?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » DB Killer Akrapovic LC4 660
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 78 zapytań