Odp: Opony,Gumy,Lacki,Kapcie
No nie dziwię się dlaczego nie chciałeś dziś wyjeżdzać w deszczu. Takie czyste moto, że żal w ogóle jeździć.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Opony,Gumy,Lacki,Kapcie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No nie dziwię się dlaczego nie chciałeś dziś wyjeżdzać w deszczu. Takie czyste moto, że żal w ogóle jeździć.
hm, z tego co widzę po Twoich fotkach to zębatka jest bardziej zdystansowana od piasty niż u mnie, dlatego taki efekt..
felgi są zamontowane od nie wiadomo czego, w standardzie jeździły zapewne węższe gumy.
nie mam lepszej jakości ...
pozdrowka
ale czad hacker trzyma moto w domu na dywanie :cool: :cool: :cool:
PEŁEN SZACUN uczcie się ludziska :D
no to dzisiaj wciągłem nowe kapcie do moto i zdziwko bo katalog dunlopa leci w kulki bo opona na feldze 5" ma dokładnie 156mm mowa oczywiście o gumie 170
Piszę w tym temacie żeby nowego nie zakładać.
Jakie kapcie polecicie do SM? Czytałem trochę i wiem że Heidenau to shit (cena mówi sama za siebie) a Maxxis jest niezły.
Chodzi mi o kapcie które po rozgrzaniu dobrze będą trzymały na winklach ale które też pozwolą czasem zjechać z asfaltu i przejechać po głębszym piachu czy trawie. Wiem że idealne kompromisy nie istnieją ale zawsze coś idzie wybrać.
Moje moto to Huska Sm 610.
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Proponuję Ci Pirelli MT60 Corsa. Gdyby nie to że jeżdżę na asfaltowym torze i tam mi po prostu szkoda tych gum na ścieranie slajdowaniem i zakładam na asfalt gumy sportowe, to ganiałbym na nich cały czas.
Rewelacyjna guma, trzyma jak głupia na asfalcie i w off-roadzie, na żwirze, ziemi, piachu, trawie, bardzo pozytywnie zaskakuje.
bardzo pozytywnie zaskakuje.
zużyciem także :) Ale fakt guma fajna
no to dzisiaj wciągłem nowe kapcie do moto i zdziwko bo katalog dunlopa leci w kulki bo opona na feldze 5" ma dokładnie 156mm mowa oczywiście o gumie 170
może 170 jest przewidziana na felgę 5,5"
dunlop podaje widełki 5-5"5
dunlop podaje widełki 5-5"5
czepiasz się, ważne czy się będzie dobrze jeździło, pewnie na feldze 5,5" będzie mieć 17cm
Proponuję Ci Pirelli MT60 Corsa. Gdyby nie to że jeżdżę na asfaltowym torze i tam mi po prostu szkoda tych gum na ścieranie slajdowaniem i zakładam na asfalt gumy sportowe, to ganiałbym na nich cały czas.
Rewelacyjna guma, trzyma jak głupia na asfalcie i w off-roadzie, na żwirze, ziemi, piachu, trawie, bardzo pozytywnie zaskakuje.
Nie mogę nigdzie znaleźć tej gumy w rozmiarze 150/60-17 :/ Macie może jakieś inne propozycje? Nie chce zakładać 160. W moim moto żadna opona na tyle długo chyba nie wytrzyma.
Nie ma tych gum w rozmiarze 150 :(
Zobacz Dunlopy Mutant,jak sie zdecydujesz to pisz do Szwini,ma naprawde dobre ceny...
ta jeszcze coś ma ktoś pojecia jak spawdzic tan zurzycia kapcia jesli nie jest naciety ? bo tyły nie maja otworków do pomiaru... ;/
hmm taka słowiańska metoda mi przyszła do głowy :P
jak byś miał podobną gumę pod ręką( naciętą) to możesz porównać mierząc grubość od środka opony do jej wierzchołka.
Wykorzystując do tego np suwmiarkę i coś al'a długopis na przedłużenie ramienia wchodzącego w środek opony :P :lol:
trochę zawiłe :D
ta jeszcze coś ma ktoś pojecia jak spawdzic tan zurzycia kapcia jesli nie jest naciety ? bo tyły nie maja otworków do pomiaru... ;/
Patrzysz na tą gumę i jak jest względnie okrągła to znaczy że jest ok, ale jak przy krawędziach widać wklęsłą powierzchnię i wyraźnie odstający rant opony to znaczy że guma najlepsze czasy ma już za sobą.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Opony,Gumy,Lacki,Kapcie
Wygenerowano w 0.048 sekund, wykonano 79 zapytań