1

Temat: Co mocniejsze ? KTM vs Husqvarna

Witam. Przymierzam się powoli to sprzedaży obecnego motocykla i kupna wymarzonego supermoto :D
a oko najbardziej wpadły mi ktm 640lc4 oraz husqvarna 610sm i pojawiło się również pytanie co jest bardziej jadowite i chętniejsze do wędrowania w kierunku pionowym ? :)

Dotychczas jakoś bardziej nastawiony byłem na huskę, ale pewien test i opis że jest ona spokojna i opanowana szczerze mówiąc zniechęcił mnie w dość dużym stopniu.. zaraz sobie pewnie pomyślicie, że jakiś narwany małolat się trafił, ale to nie tak.. po prostu wolałbym motocykl którego nie będę musiał katować żeby pojeździć na kole i powygłupiać się, bo w sm chyba właśnie z tego jest największy fun ;) ale z kolei nie chcę czegoś pokroju ktm 525 żeby co wyjazd nie siedzieć w garażu i non stop nie dłubać przy nim ;)

no i może żeby później nie było dodam jakie mam doświadczenie w jeździe i na czym ;)
na początku mojej przygody z dwoma kółkami był simson, później Aprilia RX125 którą natłukłem głównie w terenie ok. 10000km i ostatnie 2 lata do teraz gpz500, bo myślałem że bardziej ciągnie mnie w kierunku sportów itp. ale jednak się myliłem :p

2

Odp: Co mocniejsze ? KTM vs Husqvarna

Pomyśl o 625/660Lc4 jak chcesz odrobinę szaleństwa z resztką rozsądku.
Acha, i wskocz do przywitalni.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

3 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2014-06-21 21:13:20)

Porozgladaj sie jeszcze za ktm-em 625 lub 660(najmocniejsza wersja lc4). 640 na gazniku chyba mikuni dupy nie urywa, dopiero po konwersji na fcr-a zaczyna to dopiero sie zbierać. Ale to niech jeszcze sie wypowiedzą użytkownicy w/w sprzętów. Pozdro
Edit. Razem pomyśleli;)

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

4

Czyli mówicie, że Huska odpada na starcie ? a szkoda, bo nie ukrywam że z całej stawki wizualnie najbardziej przypadła mi wizualnie do gustu, wiem że to najmniej ważne kryterium ;)

W 625 i 660 nie podoba mi się tylko to, że na rynku wtórnym jest ich jak na lekarstwo i chyba ciężko będzie wyrwać coś sensownego, no chyba że sytuacja na rynku zmieni się kiedy uzbieram odpowiednią ilość mamony ;)

Dzięki wielkie za odzew :)

5

jaki masz budżet na zakup motocykla i pierwszy serwis?

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

6

Na obecną chwilę tak jak wspominałem w pierwszym poście, jestem na etapie planowania/czytania/szukania/dowiadywania się, więc kwota jaką dysponuje na obecną chwilę to ok. 6,5k natomiast kwota jaką chcę uzbierać to coś w okolicach 15k.
Z pierwszym serwisem i resztą ewentualnych serwisów jestem w stanie poradzić sobie sam, więc kwota ewentualnej robocizny odpada.
A do kwoty całkowitej zastanawiam się czy przypadkiem nie będzie wliczony nowy kask crosswoy i muszę doczytać jeszcze w czym większość porusza się na sm, bo skórzane kombi już posiadam ale w moim odczuciu krępuje ono ruchy w znacznym stopniu.
Ale myślę, że ubranie nie będzie aż takim priorytetem, więc na nie będę mógł dozbierać w późniejszym czasie ;)

7

Sinner napisał/a:

ubranie nie będzie aż takim priorytetem, więc na nie będę mógł dozbierać w późniejszym czasie ;)

to sobie przynajmniej nnw jakieś przyzwoite ogarnij

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/q71/s720x720/10313803_758821827494669_2352991833988202769_n.jpg

Green

8

Jejciu, nie chciałbym się spinać, ale przeczytaj jeszcze raz mój ostatni post. Padło tam mniej więcej takie stwierdzenie:

Sinner napisał/a:

muszę doczytać jeszcze w czym większość porusza się na sm, bo skórzane kombi już posiadam ale w moim odczuciu krępuje ono ruchy w znacznym stopniu.
Ale myślę, że ubranie nie będzie aż takim priorytetem, więc na nie będę mógł dozbierać w późniejszym czasie ;)

I prosiłbym żeby nie manipulować postami jak tvn wywiadami ;P

9

m.sadistic.pl/slodka-przejazdzka-na-motorku-vt299973.htm

10

w moim odczuciu zabrzmiało jak byś miał zamiar latać w klapkach i białych skarpetkach :)

Green

11

gel3k napisał/a:

w moim odczuciu zabrzmiało jak byś miał zamiar latać w klapkach i białych skarpetkach :)

Ostatnio widziałem typa na F4i w Kubotach i krótkim rękawku....     :)

KXF 250 '14

12

w Radomiu? :D

Green

13

Nie, u siebie w Grodzisku. ;)

KXF 250 '14

14

lokales czy turysta (z radomia) ? ;->

Green

15

Sinner napisał/a:

muszę doczytać jeszcze w czym większość porusza się na sm, bo skórzane kombi już posiadam ale w moim odczuciu krępuje ono ruchy w znacznym stopniu.

Przelatałem sezon na nakedzie i później kolejny na supermoto w tym samym kombi - Ozone Focus (co prawda nie jest to całościowo skórzany kombinezon, tak pół na pół skóra-materiał), mimo, że nie jest to kombi na sm, to wyjeżdżając na moto w jeansach i zwykłych butach czułem się tak samo niebezpiecznie jakbym jechał nago. Kwestia przyzwyczajenia co do jazdy na sm w kombinezonie.

GasGas FSE 400 SM

http://www.bikepics.com/members/huntrr/
http://p1.bikepics.com/2014/10/31/bikepics-2705839-800.jpg