Odp: Chłodnica przepływowa ?
Do KTMa jak włożyłem wydajniejszą pompę z PowerParts to był nie do zagrzania praktycznie, może tu też pomoże o ile jakieś idzie dostać.
KTM EXC 450 Six Days Sardinia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Chłodnica przepływowa ?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Do KTMa jak włożyłem wydajniejszą pompę z PowerParts to był nie do zagrzania praktycznie, może tu też pomoże o ile jakieś idzie dostać.
Crf grzeje się. Zagotować jeszcze nie zagotowałem, ale szczerze to nie latałem w upały po 30 oC w mieście. Wtedy pewnie by się zagotowała. Problem dotyczy tylko dojazdów do świateł. Wtedy silnik zaczyna grzać jak piec hutniczy.
Co do wydajniejszej pompy czy większych chłodnic to łączy je wspólny czynnik- spora cena.. Chodnice ok 600, pompa Np boysen 900.. Dlatego próbuję ogarnąć coś po kosztach. No ale jak te duperele nic nie dadzą to chyba zdecyduje się na większe chłodnice. Mam dostęp do outlaw'a z rabatem 30% więc może nie będzie tak źle.
Jak Cię stać to kup. Na pewno nie będzie gorzej a może być lepiej.
Grzeje się tzn do jakiej temperatury? Wydajniejsze chłodnice zdają egzamin, chinole tak jak pisałeś koszt 600-700PLN do tego dobry płyn chłodniczy ja miałem u siebie Engine Ice i dawał radę ale były też akcesoryjne chłodnice więc ciężko ocenić co tak na prawdę chłodziło.
szukaj na ebay.co.uk aż coś się okazyjnego trafi.
Mi ostatnio w vaporze siadł czujnik temperatury ale więcej niż 70 stopni nigdy nie miałem pewnie dlatego że nie stałem na świtałach (po lasach nie stawiają) :)
A na razie to jeździć nie wnikać jak nie gotuje.
Nie chce szerzyć herezji czy coś. Ale czy ktoś z was korzysta w chłodnicy/chłodzenia oleju ? Mam na myśli nie seryjne tylko dodawne przez was. Np. Ludzie czesto na zachodzie dają sobie takie konkretne do FMX 650. A czy ktoś korzysta z jakiś w wyczynach ?
Widziałem taki bajer w jakimś bergu. Chyba był dołożony. W fabrycznym moto tego nie ma. Jeśli źle mówię to niech ktoś poprawi.
Nie chce szerzyć herezji czy coś. Ale czy ktoś z was korzysta w chłodnicy/chłodzenia oleju ? Mam na myśli nie seryjne tylko dodawne przez was. Np. Ludzie czesto na zachodzie dają sobie takie konkretne do FMX 650. A czy ktoś korzysta z jakiś w wyczynach ?
W przypadku husaberga wymiana filtra oleju musi być wyjątkowo upierdliwa po dołożeniu takiej chłodnicy.
No i chyba zmieni się pojemność układu prawda?
W wyczynach dokładają:
jeśli chodzi o chłodzenie to jeszcze przypadkowo trafione:
Wracając do tej rurki chłodzącej na przewód. Na ebay.com cena takich jest juz od $3 za nawet dość długie ,,kolorowe,, :-D
Grzeje się tzn do jakiej temperatury? Wydajniejsze chłodnice zdają egzamin, chinole tak jak pisałeś koszt 600-700PLN do tego dobry płyn chłodniczy ja miałem u siebie Engine Ice i dawał radę ale były też akcesoryjne chłodnice więc ciężko ocenić co tak na prawdę chłodziło.
Ciężko określić do jakiej temp. ale czuć po prostu na nogach, że zaczyna grzać jak huta. Latałem też na exc 450 w mieście i nie grzał aż tak bardzo. Co prawda jeszcze mi nie wyrzygało płynu, ale w upały 30 stopniowe pewnie bez problemu.
Na razie wrzucę chłodnicę przepływową + engine ice.
Jak będzie dalej lipa, to po prostu trzeba olewać czerwone światła :))
mojemu kumplowi ostatnio w crf sie przydarzyło ze po remoncie nie wiem dokładnie ile mth ale moze ze 20 ukrecił sie wirnik ( tak to okreslił niewidziałem jak to wyglada ) i złapało crf na korbowodzie wirnik i wałek był wymieniany przy remoncie
Ostatnio latalismy po lesie i ścieżkach to kolegi crf 450 też że grzała waliło przez odpowietrznik płynem a ma pompe boysena
A to ciekawe. Dzięki Daniel za takie info. Przynajmniej teraz będę celował prędzej w duże chłodnice niż w wydajniejszą pompę ;)
przypomniała mi sie ciekawa sprawa gdy jeszcze siedziałem duzo w bmw przy przerabianiu do typowego upalania lub drftu zmniejszaliśmy szybkość pompy wody po to aby nie biła piany tylko robila ruch wody
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Chłodnica przepływowa ?
Wygenerowano w 0.049 sekund, wykonano 79 zapytań