46

Odp: Uzależniony od oleju?

Dzinkss napisał/a:

I kwas Michała do majstra średnio sie tu wpisuje ( ale sadze ze chłopaki juz wyluzowali::) bo po relacjach chłopaków którzy u niego robili silniki i pokazywali tu małe co nieco stwierdzam ze koleszka wie o czym mówi i sie na tym zna+

Nie przypinaj mi "kwasu" którego nie było, spinka poszła o zwrot w stosunku do mnie. Co było minęło, nieważne. Za stary jestem żeby się obrażać ;) Jeżeli chodzi o wiedzę, to jej nie podważam, a nawet sie zgadzam w wielu przypadkach. Może mamy inne spostrzeżenia (łożyska vs olej) ale łącząc wiedzę można szybciej chyba dojść do rozwiązania... Dajmy już spokój ;)

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg

47

Majster128 napisał/a:

Nie zgadzam się z takim poborem jaki piszesz. Gdyby tak miało być to po zawodach enduro silnik wracał by na mete pusty.

Jeden nasz wypad czasami jest gorszy niż taki rajd bo trwa i 5 godzin pałowania
A odma puszczona jest luźno do airboxu

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

48

Ze względu na grodzie i filtry, nie jest tak łatwo wylać olej odmą. Fakt dla chcącego nic trudnego, tylko kontynuując rozważania musimy przyjąć warunki eksploatacji. Zaczęliśmy od jazdy SM 690tką, a teraz przechodzimy na koziołkującą crossówke.

Jeśli ktoś cierpi na utratę oleju spowodowaną wydostawaniem się mgły olejowej to polecam zapoznać się z osadnikami mgły stosowanymi w samochodach.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

49

I/JG53_Pogo napisał/a:
Majster128 napisał/a:

Nie zgadzam się z takim poborem jaki piszesz. Gdyby tak miało być to po zawodach enduro silnik wracał by na mete pusty.

Jeden nasz wypad czasami jest gorszy niż taki rajd bo trwa i 5 godzin pałowania

A myślisz, że zawody enduro to ile trwają ? :) 2 dni po dobre 5-6h, gdzie motor gasisz tylko na tankowanie. Chyba, że enduro sprint, to wtedy sporo krócej.