Temat: Uzależniony od oleju?
Ile oleju żłopią wasze Lc4 ? u mnie po przejechaniu ok 1300km musiałem dolać ze 0,3l
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Uzależniony od oleju?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ile oleju żłopią wasze Lc4 ? u mnie po przejechaniu ok 1300km musiałem dolać ze 0,3l
U mnie absolutnie nic.
A poziom staram się sprawdzać przed każdą jazdą.
U mnie absolutnie nic.
A poziom staram się sprawdzać przed każdą jazdą.
Potwierdzam. U mnie też nic, choc przyznaję kupiłem literek i dolałem nieco aby było lekko ponad połową "oczka" ale to bardziej dla mojego widzi mi się.
to nie wiem, nigdzie nic nie cieknie, nie poci się i pamiętam że w dzibalu też musiałem dolewać co jakiś czas
to nie wiem, nigdzie nic nie cieknie, nie poci się i pamiętam że w dzibalu też musiałem dolewać co jakiś czas
Czas na remont;) A tak naprawdę, wszystko masz tam dobrze poustawiane? Filtr powietrza czysty? Generalnie KTM-y nie są łakome na olej
Moje LC4 też nie podjada. Zrobiłem 1000km i nie zjadł nic, choć trochę się spocił - było trochę za dużo oleju chyba. Rozgrzej go i poodkręcaj patrząc czy nic nie kopci.
Koso, a jaką oliwe tam lejesz? Sprzęt odstał swoje do sprawdzenia?
Wszystko poskręcane i na swoim miejscu, filtr czysty, nic nie kopci, pali od strzała i przebieg prawie 4k, raczej częsta jazda z dużymi obrotami nie ma na to wpływu?
Zalałem Motula
raczej częsta jazda z dużymi obrotami nie ma na to wpływu?
Zalałem Motula
Nie ma, ja tam swojego piłuje jak trzeba i grama nie bierze. A jakie parametry tego Motula?
A koledzy od Smc co leją do swoich?
Motul 300V 10W40 Factory line Double ester
Do poprzedniego lałem Motorexa i tak samo pił trochę
Własnie po przeczytaniu tego posta zauwazyłem u siebie ze jezdze prawie bez oleju także chyba mam ten sam problem. Co ile wymienia sie w nich olej? Mam 3800km bez zadnej wymiany
pierwszy przy 1000, a następny nawet nie wiem, ale chyba 7500??
Tak pierwsza wymiana po 1.000 km. Ja wymieniam olej profilaktycznie co 3.500 km - chociaż KTM wspomina o interwałach serwisowych co 10.000 km (w przypadku SMC R), Koso serwisówka mówi o 10W/60 lub alternatywnie o 10W/50
Co ile wymienia sie w nich olej? Mam 3800km bez zadnej wymiany
Toż to jeździsz jeszcze na mineralnym. Po 1000 na syntetyk, pózniej co 5000.
Dokładnie - 10W60.
Ok w takim razie nie bede dolewał tylko juz wymienie. Dzieki
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Uzależniony od oleju?
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 74 zapytań