16

Odp: Ktm nie działa tak jak powinien !

No teraz to sie dopiero fajnie zrobiło :D cylindra jeszcze nie zdjąłem bo czekam na uszczelkę ale stwierdziłem że go odpale niech pochodzi sobie, no i sie zaczęło. 20 minut kopania, jest w końcu załapał ale co jest ? kat wkręca sie ja wiem może to 5-6 tys obrotów na luzie i tak sobie chodzi bez ssania i nie reaguje na regulacje w gaźniku, może ten zawór całkiem sie otworzył ?
Jakieś pomysły ? :D

17

odpalasz i wskakuje na obroty 5-6 tysiecy bez ruchu manetką? Może lewe powietrze Ci gdzieś ciągnie?

Będzie 690 niebawem

18

no gazu mu nie daje a jak by łapał powietrze to by rosły aż to maximum już tak miałem w simsonie :D

19

- łapie lewe powietrze
- podniesiona przepustnica na śrubie od regulacji obrotów
- napięta/naciągnięta linka gazu
- za uboga mieszanka na śrubie mieszanki
- za niski poziom paliwa w gaźniku

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

20 Ostatnio edytowany przez Mr.Master (2014-05-15 17:36:58)

http://p1.bikepics.com/2014%5C05%5C15%5Cbikepics-2668707-800.jpg
Wie ktoś gdzie moge kupić takie części TANIO ? bo w salonie ktm'a trza prawie 300 zapłacić
zależy mi najbardziej na tej części po lewej

21 Ostatnio edytowany przez Mr.Master (2014-06-13 22:32:58)

Mam pytanie, znowu
Co mogło sei popsuć po przegrzaniu moto ? chyba spuchł mu tłok bo zgasł ale po kilku chwilach jak ostygł normalnie odpalił tyle że coś w nim brzęczy i nie wiem co jak by w silniku ale nie jestem pewien
na niskich obrotach nie słychać ale jak sie jedzie to wraz z wzrostem obrotów słychać to coraz bardziej
ktoś mi mówił że pierścienie mogły pęknąć ale to by chyba na mocy stracił, na kompresji a on normalnie chodzi
Pomocy !

PS. jutro sie postaram wrzucić filmik z prazy silnika

22

Ktoś wie ?

23

Przy słabej kompresji też może sobie silnik chodzić. Ściągaj cylinder i patrz, nikt tak nie wywróży z fusów, oprócz oczywistych rzeczy, a rozebrac i tak bedziesz musiał.. Więc do dzieła :)

Będzie 690 niebawem

24

Dobra w końcu rozebrałem ktm'a zdjąłem cylek i okazało sie że przytarłem tłok. Tylko czy tlok jest winny temu brzęczeniu ? mierzyłem luz na korbie bo sie gibie na boki i wyszło mi 0.5 więc jest chyba ok i jeszcze jedno pytanko czy tłok Namura będzie dobry ? bo widzę że są ciut tańsze.

25

Chcesz zaoszczędzić 20 zł ? Możesz i chinola za 50 zł wstawić ale zaraz ta twoja oszczędność odbije się czkawką na cylindrze nadającym się do śmieci.

Nie panikuj i wkładaj Wossnera. 320 zł to nie jest aż taka wielka kasa.

KXF 250 '14

26

No jak dla mnie to całkiem sporo ale w sumie to masz racje ;)

27

Cyl oczywiście do pomiarów i ew honowania, nowe uszczelki i ogień :)

KXF 250 '14