Temat: [PROBLEM] - dziwny problem z dźwiękiem Windows 7 64bit
Witam ! Może i nie odpowiednie miejsce na to , ale kurde już nie mam planu co moge zrobić , by to naprawać... a może ktoś tu się napotkał z podobnym problemem :)
A więc cały problem zaczął się dzisiaj , wczoraj wszystko jeszcze było ok. Gdy wbiłem na kompa i puściłem sobie nutke zauważyłem , że dżwięk jest...spieprzony - cichy , przymulony , bez bassów , przerywa , jak słucham muzyki rockowej to jakimś cudem nie ma wgl. wokalów , tylko słychać totalnie spieprzony dżwięk gitary i perkusji itp.
Pierwsza moja myśl to zmienione ustawienia w Panelu Sterowania. Wbiłem tam , wszystko było ok. Dla pewności pobawiłem się wszystkimi możliwymi ustawieniami i testowałem , lecz nic to nie pomogło. To samo zrobiłem w ustawieniach Realtek , bawiłem się Equalizerem itp. ale nic to nie zmeniło.
Jako iż poprzednie dni wszystko było dobrze to dałem przywracanie systemu na pare dni do tyłu , lecz i to nic nie dało.
A więc odinstalowałem wszystkie możliwe sterowniki , pobrałem najnowsze wersje i zainstalowałem - dalej nic , tak jak było spieprzone tak jest nadal.
Sprawdziłem , czy wszystkie styki w płycie głównej są dobre , czy nie są poluzowane itp. , ale wszystko było w porządku.
Nie mam już planu co dalej robić , w internecie też już żadnych nowych opcji nie moge znaleść i wkurza mnie to wszystko powoli ;P
Dodam może jeszcze ciekawostke , że gdy w panelu sterowania -> dżwięk , czy w opjach Realtek'u nacisne na "testuj" , to dźwięk , który jest tam grany brzmi normalnie , perfekcyjnie dobrze ;P
Nie mam już pojęcia co dalej robić , proszę o porady i z góry dziękuje :))
edit :
Chciałem coś wypróbować i odpaliłem Counter Strike , i zauważyłem że słychać normalnie dźwięk w tle (tzn. jak gdzieś na mapie słychać jakieś pociągi , ptaki itp to je słychać normalnie , głośno i bez problemów) ,a gdy np. strzele to słychać tylko taki cichutki , przytłumiony pogłos. Może to coś komuś da ;P