1

Temat: Zmiana ustawielia Predkościomierza w KTM-ie

Panowie wiem że był gdzieś ten temat na forum jak zmienić ustawienia licznika z 21 na 17 cali, ale nie moge nic znaleść. Podrzućcie linka jesli ktos z Was ma to gdzies zapisane lub podpowiedzcie jak to zrobic, bo wiem ze sie da ;) EXC-R 530 2011r.

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

2

Odp: Zmiana ustawielia Predkościomierza w KTM-ie

Odpinasz wtyczkę 3 pinową, 2pinowa pozostawiasz spięta. Wzbudzasz licznik i trzymaj prawy przycisk do czasu możliwośći zmiany funkcji. jak dojdzie do WS ładujesz wartość 1882 i masz na 17" :)

Ktm#exc#525#sm

3

Dokladnie tak :) , a tu copy paste z ktmforum....

Mark the tyre and the ground. Push the bike forward one turn of the wheel and mark the ground again.

Measure the distance in mm.

This is the WS setting you need to enter.

There is a three wire connector on the speedo - black, brown and red. Disconnect it… or chop the black wire and leave it chopped because the function of that wire is to inhibit wheel size adjustment, that’s all.

The speedo has a + button, a - button and another button that is called the MODE button.

Press the mode button a few times until the hours display is showing, then press and hold it until the display changes and little figures around the edge start to flash.

You can select trip meters, lap timers, kph or mph in this screen. + selects it, - deselects it.

Press the mode button around 11 times until WS starts flashing. Then press + or - to set the figure to 2205 or whatever your wheel measures.

Then press and hold MODE again to go back to normal display

4

Dokładnie tak , po co przepisywać , nikogo chyba nie uraziłem,żę skopiowałem czyjś post...

Ktm#exc#525#sm

5

a w kwadratowym liczniku? 2004r.  tak jak piszecie nie dziala a ja od dwóch lat latam na WS z kola 21

525 EXC

6

Ja mam Ktm z 2004, i dało radę zrobić  odpiołem kostkę 3 i na SW ustawiłem 1882 i śmiga ...

Ktm#exc#525#sm

7

racek pw

525 EXC

8

DZIEKI Panowie ;)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

9

Dzis próbowałem przestawić, ale puki co poddałem sie.. Nie moge wywołać tej funkcji a jak już mi sie uda co wyskakuje to 2205 i po sekundzie znika i licznik wchodzi w normanly stan czuwania, Nie wiem coć pewnie zle robie. Obiszcie mi krok po kroku, bo jak robie tak jak piszecie to nie daje rady...

10 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2014-04-22 23:33:50)

mi w koncu sie udalo,  zacznij od nowej baterii i poprawnego jej wlozenia, jak cos to dzwon 511-198-876 bo ostatnio mam mniej czasu na forum

525 EXC

11

Ok bede dzwonił jak bede za tydzien w kraju... Mam nadzieje że sie uda... Ps. baterie mam chyba dobrą, bo wszystko działa...

12

Bez bateri wszystko dziala normalnie tylko po wypieciu wtyczki sie nie wzbudzi

525 EXC

13

Ja dorzuce pytanie od siebie, co by nie tworzyć nowego tematu.
Dużo by było roboty z podłączeniem elektronicznego licznika z nowszej 640 do tej starszej ze zwykłym zegarem?

Chciałem zmienić na coś z koso, ale trafił się licznik elektroniczny z 640 w dobrej monecie i tak dumam czy go brać

KTM LC4 SM/Enduro