Temat: SM na pierwsze moto, i cała masa pytań.
więc ,,chyba dorosłem" żeby zacząć przygodę z moto, szlifierki chopery i inne duperla mnie nie interesują.
dawno już zakochałem się w supermoto i to jest maszynka dla mnie, głownie na miasto i na pola i lasy.
Lat 27 brak jeszcze prawka.
waga: 75-80kg
wzrost ok 178cm
Budżet to powiedzmy na moto kask i inne gadżety to max 10tyś.
przejrzałem całą masę filmów i aukcji na all.
fajne maszyny które teoretycznie w moim zasięgu:
Y xtx
H fmx (tylko na boga ten licznik)
z tych co mam ciary na plecach to KTMy i Huski <3
wiem że poleca się też S DRZ400 ale nie znalazłem ifno czy to sa dwie różne wersje cross i SM czy SM wszystko przerabiane z crossa?
Moto ma być na codzień nie wykluczam jeżdżenia do pracy zamiast autem (24km w jedna stronę)
bezawaryjne a jak już się sypnie to żeby nie brać pożyczki na serwis.
wiem wiem że patrzę za moto o pojemności 400-600 ale ,,skuterka 125" nie chce i nie ma opcji że kupię.
Jak kształtuje się utrzymanie moto?
wiele wyczytałem że SM nie nadaje się na dłuższe trasy ale są filmy jak goście z DE do UK jadą... jakieś trasy po 300-500 km to nie ukrywam że bym chciał zrobić kiedyś.
na koniec dla wyjaśnienia to jeszcze wszystko luźny pomysł bo kasa jak dla mnie ogromna do wydania na piękne hobby, i nie wiem czy podołam finansowo z wszystkim więc tu gorąca prośba dla was o wyjaśnienia co i jak.
Przebiegi miesięczne hmmm samochodem robię około 3tyś więc moto powiedzmy było by około 1-2 tyś.
Dzięki !