Temat: Moto z Francji
Panowie mam pytanko. Kumpel chce moto z Francji, które stoi w PL w komisie. Sprzedający wystawia umowe na kolesia z Francji a nie na siebie a reszte trzeba wypełnić samodzielnie. Nie będzie problemów z rejestracją?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Moto z Francji
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie mam pytanko. Kumpel chce moto z Francji, które stoi w PL w komisie. Sprzedający wystawia umowe na kolesia z Francji a nie na siebie a reszte trzeba wypełnić samodzielnie. Nie będzie problemów z rejestracją?
nie bedzie zadnyh problemów lecz jest to nie legalne i wrazie czego nie zwrócisz mu motocykla 9w ciagu 10 dni ) bo jego wogóle niema w papierach
Czy jest to nielegalne to nie wiem, ale robią to po to żeby nie być w żadnych dokumentach. Jeśli okaże się coś nie tak to nie możesz mieć do sprzedającego prenetsji ponieważ według umowy to ty kupiłeś motocykl prosto od prawowitego właściciela z francji.
Legalne to nie jest, ponieważ wypisują Ci, bądź sam wypisujesz sobie umowę. Często robią tak handlarze, którzy nie chcą istnieć w papierach, bo tak im wygodnie, nie muszą płacić podatku itp.
Problemu z rejestracją nie ma najmniejszego. Ostatnio jak kupiłem FMXa to umowę napisałem sobie dzień przed pójściem do urzędu, nikt nawet jej dokładnie nie przeczytał.
A to chyba że w takiej sytuacji że handlarz wypisuje. Ja osobiście się spotkałem z czymś takim że właściciel z zagranicy wpisuje w umowę swoje prawdziwe dane które przez handlarza otrzymujesz ty.
To brać moto czy nie pakować się w takie coś ?
Jak uważasz że sprzęt jest ok to umową się nie przejmuj
Można brać, tylko lepiej żeby Ci oni wypisali umowę. Jeśli miałbyś pisać sam, to dane sprzedającego możesz wziąć z dowodu motocykla. Chyba, że w dowodzie jest firma a nie osoba prywatna, to wtedy lepiej nawet wymyślić, bo jeśli jest firma to na umowie musi być pieczątka.
nic sie nie bój jezeli motocykl ok bo wiesz 99% motocykli z zagranicy ma takie umowy
Niech sprzedawca w komisie w razie czego jakoś Ci potwierdzi to pisemnie, że właśnie on pośredniczył w tej transakcji.
W razie jakby np. moto po jakimś czasie okazało się kradzione.
Wielkie dzięki, w nocy lecimy po moto ;)
I jak tam ? Jest czym się pochwalić w odpowiednim dziale czy nie?
Moto okazało się totalną kapą... Stracona kasa na paliwo i dużo nerwów.
Jak możesz to opisz przypadek w nieciekawych motocyklach. Po co ktoś inny ma jechać i tak samo się wkur*iać.
wątpię, żeby ktoś stąd jechał po 50cmm ;P
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Moto z Francji
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 69 zapytań