7,636

Odp: Ciekawe motocykle na allegro/ebay

Koso napisał/a:

[url]http://otomoto.pl/ktm-inny-690-duke-iii-M3936525.html[/url]
takiego akrapa to jeszcze nie widziałem :)

A ja większego paskudztwa.

Drive only as fast as              Kawasaki KX 125 98 (sold)
you have it under control        HONDA CRF 450R HM

https://www.facebook.com/uncatchblevideos

7,637

[url]http://otomoto.pl/husqvarna-sm-M3933688.html[/url]   zna ktos ?

525 EXC

7,638 Ostatnio edytowany przez wojtekmz (2014-03-08 22:54:09)

Może o tym ktoś coś może powiedzieć
[url]http://tablica.pl/oferta/husaberg-fe-501-zarejestrowany-na-a2-nie-yzf-yz-exc-sx-450-525-kx-CID5-ID52Jjf.html#2b5538cc7a[/url]

W razie czego, byłyby do tego części? Znalazłem jakiś katalog, ale mają od 2004, wcześniej (2000) silnik bardzo się różnił?

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

7,639

JACA napisał/a:

Moto kumpla. Polecam! Zadbany sprzęt. Jest na forum ale teraz chyba już mało aktywnie...

[url]http://otomoto.pl/ktm-smc-690-M3924139.html[/url]

Dla ścisłości, polecałeś TEN sprzęt? na jakiej podstawie? w którym miejscu on jest zadbany? motor miał być igłą z, z ceną nie schodzącą poniżej 19000 bo tego wart- napęd miał być nowy, zębatka w stanie super, żadnych wycieków, silniczek pali od strzałą, plastiki żeby dopełnić całości też bez skaz- jedynie odrapany handbar-  co się okazuje - ogólna prezencja motocykla - tragedia- plastiki przeorane, na motocyklu rysy, przetarcia i zadrapania w każdym miejscu z każdej strony- łącznie z wydechem. pod odrapanym handbarem ułamana klamka- dalej żeby nie było tekstów że to supermoto i rysy muszą być- silnik odpalił za 4tym razem, spod głowicy oczywiście leci olej, no i przy lagach również mokrawo. niby wgrywana mapa pod wydech- ale jaka,co, nie wiadomo- właściciel się nie zna - w ogóle to on się nie zna bo "mechanikiem nie jest". licznik raz działa, raz nie działa, lampa z tyłu stopiona.aha napęd oczywiście padaka- zębatka jakiś zamiennik, łańcuch bez naciągu całkowicie, smarowanie mu chyba obce.  ogólnie oględziny trwały z 10 min, z czego połowa czasu to był zjazd z ceny przez samego sprzedającego-. heh to w sumie na plus. Nawet się nie przejechałem. Tłumaczenia sprzedającego, że sprzęt używany- no bez jaj, wiadomo, że na dzień dobry klocka można zainwestować w exploatacyjne części, ale tutaj wygląda tak, że przyjeżdzasz na chate, i zamiast pyknąć sobie niedzielną przejażdzkę po kupnie, to zastanawiasz się gdzie ręce włożyć (na pewno do portfela, bo będzie drogo). a żeby nie było, że wszystko takie złe, to dzwięk akrapa robotny

7,640

wojtekmz napisał/a:

Może o tym ktoś coś może powiedzieć
[url]http://tablica.pl/oferta/husaberg-fe-501-zarejestrowany-na-a2-nie-yzf-yz-exc-sx-450-525-kx-CID5-ID52Jjf.html#2b5538cc7a[/url]

W razie czego, byłyby do tego części? Znalazłem jakiś katalog, ale mają od 2004, wcześniej (2000) silnik bardzo się różnił?

była już kilkukrotnie o tym mowa na forum. generalnie odpuścić lepiej motocykle <2004.

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

7,641

Michu, widze że bardziej się przyjzałeś maszynie :P

ja podziękowałem po samych stopionych lampach + nie działającym liczniku :P

7,642

JACA napisał/a:
Moto kumpla. Polecam! Zadbany sprzęt. Jest na forum ale teraz chyba już mało aktywnie...

trochę żenada polecać takie sprzęty...

7,643

Pod koniec sezonu śmigał z nami i wszystko było w jak najlepszym porządku... Widać zdążył spartolić sprzęta. Cóż... Wybaczcie... Nie byłem świadomy, że w tak krótkim czasie go zdewastował. Prosił o polecenie maszyny, mi się oberwało.

Przepraszam tych co pojechali na oględziny...

7,644

Jaca, dla mnie nic się nie stało. Prosta nauczka dla Ciebie.

Żeby nie było OFFtopa.
[url]http://allegro.pl/ktm-690-enduro-r-2009r-nowe-kola-ktm-supermoto-i4027875676.html[/url]

Czy ktoś był oglądać, Ja byłem zauważyłem kilka mankamentów:
* plastiki dość obtarte, troche rys - no ale to enduro także nie ma co się czepiac.
* kanapa puszcza na szwie prawa strona moto
* Raczej nie dbał o śróbki, bo pokazałem mu wykręcająca się sróbkę która wisiała na ostatnim włosku, stwierdził że taki jest KTM
* Akumulator słaby, ale to chyba normalne po zimie - może nie jeździł no idea.
* Teoretycznie gościu twierdzi że serwisował moto w Warszawie u Czachora, no ale nie widzi mi się że ktoś z Siemianowić ciągnie moto do Warszawy aby wymienić olej. Aczkolwiek nie zajrzałem do serwisówki, jakoś wypadło mi z głowy.
* Motocykl miał przykra sytuacje rozerwalo zacisk przedni, podobno na serwisie nie dokręcili jednej śróbki mocowania, i zostało wymienione wszystko na gwarancji, w ramach rekompensaty została również wymieniona dolna półka mocowania amorów bo miała rzekomo pęknięcie na gwincie.
* Motocykl dziwnie chodził jak dla mnie, dość nie równo - być może tylko do regulacji obroty.

Na plus.
* Felgi SM - to nówki mają jedną mała ryskę chyba ktoś połozył felgę na ziemi i zarysował o kamyk, opony posiadają jeszcze frendzelki od nowości. Chyba raz wyjechane na nich było.

Pomimo tego wszystkiego jestem poważnie zainteresowany sprzętem.
Cena 22,000 - do praktycznie zerowej negocjacji.
Czy ktoś to ogladał zauważył inne problemy? Czy moto w takiej kondycji jest wart swoich pieniędzy?
Nie jestem mechanikiem, a z SM dopiero ruszam dlatego proszę o wsparcie na co jeszcze zwrócić uwagę.

7,645

Ja bym przy tak chodliwym sprzęcie za dużo się nie pytał bo go ktoś zwinie przed tobą.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7,646

dev napisał/a:

Michu, widze że bardziej się przyjzałeś maszynie :P

ja podziękowałem po samych stopionych lampach + nie działającym liczniku :P

no a sprzedający twierdził, że jak ja go dzisiaj nie wezmę, to ty go zabierasz w poniedziałek. co ciekawe miałbyś go zabrać za 2 koła więcej niż mi proponował...

JACA napisał/a:

Pod koniec sezonu śmigał z nami i wszystko było w jak najlepszym porządku... Widać zdążył spartolić sprzęta. Cóż... Wybaczcie... Nie byłem świadomy, że w tak krótkim czasie go zdewastował. Prosił o polecenie maszyny, mi się oberwało.

Przepraszam tych co pojechali na oględziny...

ja rozumiem, ze gdzieś tam śmigał z wami, może nie przyjrzałeś mu się dokładnie czy coś, bo nie wiem czy od końca sezonu, nawet przy ciepłej zimie jaka była w tym roku gdzie można coś tam pojeździć zdewastować sprzęt od stopnia "zadbany" do stopnia takiego jak przedstawiłem w opisie. Nie żebym całe zło zwalał na Ciebie, ale skoro chcielibyśmy traktować forum jako jakąś wskazówkę , to warto żeby takich akcji nie było.

7,647

@Mich, ciekawa teoria ;) no ale niech mu będzie :P

7,648

Z tego co pamietam to miał ponad 20k przejechane rok temu, o ile to ten egzemplarz co mam na myśli który oglądałem

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

7,649

Tak jak dev napisał, prosta nauczka dla mnie... Moje zaufanie zostało nadszarpnięte na forum, trzeba z tym żyć, po prostu już nie będę lepiej nic polecał, bo jak widać nawet sprzęty kumpli, z którymi się razem śmiga odbiegają mocno od prawdy a dobre słowo czasem wyjdzie nie tak jak by się chciało... Przykre...

7,650 Ostatnio edytowany przez maniak (2014-03-09 16:15:09)

Oj no Jaca zdarza się i tak, ale nie popadajmy w paranoje odrazu bo jak każdy tak przestanie polecać, przestanie radzić to forum przestanie funkcjonować :)

A żeby zaprzestać zbędnemu spamowi:
[url]http://tablica.pl/oferta/husqvarna-sm-450-rr-CID5-ID5e0z1.html#e9371b54e2[/url]

KTM EXC 450
       SXF 250