1 Ostatnio edytowany przez krupcio (2014-03-04 23:06:37)

Temat: Adapter pod zacisk 4 tloczkowy brembo

Mam do was prośbę umiałby ktoś podrzucić jakiś schemat do zrobienia adaptera pod tarcze 320 na zacisk 4 tłoczkowy brembo zloty z lc4 . Chciałem kupić ale chyba nigdzie nie dostane.

P.S Może ma ktoś na sprzedaż pompę hamulcowa do zacisku 4 tloczkowego brembo , albo jak ktoś widział ciekawa ofertę mógłby podrzucić

2 Ostatnio edytowany przez kik_man (2014-03-05 09:21:52)

Odp: Adapter pod zacisk 4 tloczkowy brembo

ja mam do oddania ori brembo w idealnym stanie z supermoto razem z czujnikiem stopu. pompa na jakiej moto wychodziło z fabryki razem ze złotym 4 tłoczkowym zaciskim, a spytam do czego ty chcesz to włożyć?

3

Do exc 525 2006,  bo kupiłem kola od lc4 i gość dołożył zacisk brembo ten złoty i myślałem żeby ten hebel spasowac do mojego będzie jakiś problem?

4 Ostatnio edytowany przez kik_man (2014-03-05 09:24:47)

jak bedziesz adapter robil to wszystko sie da dopasowac, tylko zwroc uwage ze pewnie bedziesz mial węższy rozstaw lag z przodu a ten zacisk jest szeroki. ori kola maja zdystansowana tarcze taka 6-kątna podkladka z amelinum. dopasuj najpierw same przednie koło i sprawdz czy nic nigdzie ci nie zaczepia

5

Aha takie coś, no to dziś zobaczę jak będzie wyglądało na sucho. Ja całe kola kompletne kupiłem z tarczami itp. A jak by to wstępnie pasowało to ile bys chciał za tą pompę?  Bo adapter też chciałem kupić ale nikt nie ma to będę musiał dorobić a nie bardzo mam gdzie a jak bym miał już kogoś to zaraz jakiś schemat prosi.

6

tak z ciekawosci zapytam kupiles kola po 2003 roku z 5 calowym tyłem tak ?

7

Tak był to lc4 po 2003. Oryginalne 3,5 i 5 cali za dobra kaske do tego ten zacisk dołożył i chciałem go dopasować.

8 Ostatnio edytowany przez kik_man (2014-03-05 11:59:08)

dopasuj najpierw przód do lag i zobacz czy tarcza nie wadzi o lewa lage przy dobiciu. ten dystans między tarcza a piasta jest specjalnie żeby weszło to 4 tłoczkowe brembo, a bez niego zacisk będzie się zapieral o szarychy.

9

I faktycznie nie pasuje,nawet jak dystans między osią a tarczą wyrzuce to zaś o szprychy wadzi. Może ma ktoś jakiś sposób żeby to spasowac?

10 Ostatnio edytowany przez kik_man (2014-03-06 15:24:17)

znaczy ze piasta w komplecie z dystansem i tarcza nie pasuje do rozstawu lag. przy dobiciu wadzi o lewa lage tak ?
ten dystans miedzy piasta a tarcza po to jest zeby ten zacisk wlasnie zmiescic, w starszych wersjach supermoto mie mailes tego elementu ale na to konto zacisk był 2 tłoczkowy. zawsze zostaje próba szlifowania zacisku, ew kupno mniejszego akcesoryjnego

11

Dokładnie tak  piasta z dystansem , no i wadzi o lewa lage chyba zostanę przy 2 tłoczkowym seryjnym i adapter do tego kupie i tyle myślę ze hamować będzie tez dobrze ..?

12 Ostatnio edytowany przez kik_man (2014-03-06 21:22:34)

dla amatora wystarczy jak chcesz to pompe mozesz od sm zalozyc. jest delikatnie wieksza wiec i mocniej hamowac bedzie

13 Ostatnio edytowany przez gierwi (2014-03-06 22:00:34)

Mam do sprzedania taką pompkę:

[url=http://s214.photobucket.com/user/gierwi/media/P1120658_zps3136212e.jpg.html]http://i214.photobucket.com/albums/cc48/gierwi/P1120658_zps3136212e.jpg[/url]

[url=http://s214.photobucket.com/user/gierwi/media/P1120657_zpsb3196ae4.jpg.html]http://i214.photobucket.com/albums/cc48/gierwi/P1120657_zpsb3196ae4.jpg[/url]

Pochodzi z mojego KTM 690 SMC (rok prod. 2008, przebieg 10 000 km) i ma taki sam nr. katalogowy jak pompa z KTM 660 SMC, czyli pasuje jak z fabryki.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

14

W przyszłym tygodniu przyjdzie adapter pod 2 tłoczkowy i zobaczę czy będzie dobrze hamować ten seryjny , jak nie to bede myslec nad czymś lepszym w tamtym roku jeździłem seryjnym lc4 SM i dla mnie hamował elegancko.

15

kola z lc4 nawet tylnie nie pasuje bo piasta ma sprzęgło do zębatki i jest o 1,2 szersza niż zwykła z exc ::;/