Odp: Adapter pod zacisk 4 tloczkowy brembo
chodzi ci o zabierak. tak z ciekawosci ile za kola dales ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Adapter pod zacisk 4 tloczkowy brembo
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
chodzi ci o zabierak. tak z ciekawosci ile za kola dales ?
Jeździłem na zestawie 2-tłoczkowy brembo z ori pompą na tarczy 320mm ori z lc4, pozniej zmieniłem na 4tłoczki (upchnięte normalnie w lagach enduro) + pompa 14 nissin z thundercata 600 i przede wszystkim o wiele lepsza dozowalność, na hamulcu dwutłoczkowym miał skrócony moment między tym 'mocnym hamowaniem', a zblokowaniem przedniego koła, na zestawie czterotłoczkowym jest lepszy ''feeling'', czy jak to tam zwał..
Polecam, mi się udało upchnąć zestaw czterotłoczkowego zacisku w półkach enduro przy prawie niewidocznym przyszlofowaniu zacisku od strony \edit\ Wewnetrznej. Z tym, że był to husaberg, wiec pólki tez moze troszke inne.
Różnica miedzy hamowaniem na tarczy 260-270 a 320 tez jest spora.
No chodzi mi o zbierak jest przez to o 1,2cm szersze i nie wejdzie jak mam sobie z tym poradzić tylnia inaczej nie podejdzie ;/
już zamówiłem adapter pod 2 tłoczkowy wiec będę latał na seryjnym ale tarcza będzie 320.
A skąd adapter załatwiłeś pod te 4 tłoczki?
Sam wystrugalem :) da się kupić, ale cena.. i tylko ebay. Polataj na seryjnym, obadaj dokładnie temat i spróbuj później coś ulepszać. Dodam tylko, że mnie do przeróbki popchnelo to, że kupiłem fabrycznie nowy zacisk z klockami fabrycznymi (całość tokico- nie ma żadnej różnicy między brembo i tamtym tokico, bo miałem obydwa) za 90 płn z przesyłka, za pompę dałem 100, przewód koło 30-40, adapter sam zrobiłem. Czyli wychodzi tyle, ile adapter pod 320, pompą przewód zacisk oryginalne endurowe :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Adapter pod zacisk 4 tloczkowy brembo
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 76 zapytań