31

Odp: SUPERMOTO ale jakie??KTM EXC 450 czy HONDA CRF 450??

SFMario napisał/a:

122kg na sucho czyli jakieś 130-135kg wet.
O żołądkową się nie zakładam bo mi wraca  :cool:

Benzyna wazy ok 0,75 kg / 1 litr. Tu mozesz zaoszczedzic troche wagi  :D

32 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2010-03-23 14:11:05)

A mi sie pdoba xr 600 sf mario mnie nakrecił na nią i jej nie odpuszcze tak szybko , moja pipka juz na mnie czeka w Rzeszowie , ale nie mam jeszcze z czym do niej jechac ($)   :P

motoslide.com

33

PeKaWu napisał/a:

Benzyna wazy ok 0,75 kg / 1 litr. Tu mozesz zaoszczedzic troche wagi  :D

To wiem a nawet rzekł bym że 0,7kg/ 1 litr.
Tylko co to za oszczędność?

yo

34

W moim przypadku nawet 5 kg :D

35

To co tam masz za balon? 21L?  :lol:

36

Nie no 10 l mam ale tak sobie pomyslalem ze jak bede jezdzil w kolko to bede wlewal tak ok 3 l i dolewal co pol godziny  :lol:

37

Moze Yamaha WR250X, tylko 30 koni ale lekki i MALO PALI  :D
Serwis co 6000 km a zawory co 40000 km  :o   :cool:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=k4H_eBxto1w[/url]

38

Przesiadka z 50 konnego 2T na 30 konne 4t to lekka awaria i nie tędy droga :rolleyes:

39

nie kupuj żadnej ćwiary na SM bo to porażka, miałem sprzedałem zapomniałem. Na tor daje radę ale miasto totalnie odpada.

40

Ja osobiście polecam crf 450 moj brat lata na takiej a ja mam ktm. Latamy po ulicach i czasem po torze. I widze ze crfka fajnia bo jak narazie caly czas smiga i zmienia tylko olej i fltry, a zmiana oleju w crf to czysta przyjemność. I ma możliwośc zarejstrowania bo sa papiery. Jak byś był chetny to moze Ci sprzeda to ma rok 2006 na SM wiec jak cos to pisz;)

41

predator308 napisał/a:

Ja osobiście polecam crf 450 moj brat lata na takiej a ja mam ktm. Latamy po ulicach i czasem po torze. I widze ze crfka fajnia bo jak narazie caly czas smiga i zmienia tylko olej i fltry, a zmiana oleju w crf to czysta przyjemność. I ma możliwośc zarejstrowania bo sa papiery. Jak byś był chetny to moze Ci sprzeda to ma rok 2006 na SM wiec jak cos to pisz;)

Wersja X?

42

Pozwolę sobie odświeżyć ten odwieczny temat jako, że nie wszystkie kwestie zostały wyczerpane.

Z zasłyszanych opinii ciekawi mnie ta na temat żywotności podobno silnik rfs ktma robi długie przebiegi między wymianami tłoka nawet 200mth, czyli byłby tańszy w obsłudze i mniej kłopotliwy.

Najbardziej nurtuje mnie jednak sprawa skrzyni ponieważ ciężko jest znaleźć jakieś dane na temat przełożeń.
Okazuje się że np yamaha wr ma bardzo długą skrzynię, co jest fajne w ulicznym supermoto, bo pozwala mieć krótką jedynkę do zabawy i technicznych podjazdów i długą piątkę do przelotów.
W YZ jest np bardzo krótka w CRF też będzie krótka bo to typowy cross.
Natomiast w CRF 450X wersja x ma dłuższą skrzynię, ale i tak krótszą niż w wr-ce
Jedynie ktm ma tak samo szeroko rozstawione przełożenie, chociaż wr-ka i tak jest chyba lepsza bo 6 biegów ktma mieści się w takim przedziale jak 5 biegów wr-ki.

Czy ktoś ma mógłby rzucić trochę światła na temat długości przełożeń w crf 450F? Bo ja już nie chcę wr-ki :(

http://www.bikepics.com/members/cichy929/
CRF 490 sumo & CRF 250 MX

43 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-05-11 16:51:21)

Chłopie smęcisz i smęcisz... może zamiast teoretycznej gadki... ustawiasz się gdzieś z nami i dam Ci się karnąć.
Zapomnisz wtedy o wszystkich innych głupotach i szalonych koncepcjach  :)
Nie zrobisz z tego turystyka do przelotów chyba największa zabawa jest w mieszaniu biegami  ;)
A resztę uzyskasz na mieszaniu przełożeniami ;)
U mnie wszystkiego... wisi 6 zębatek na ścianie a i tak latam od początku na jednym przełożeniu. Najwięcej wątpliwości pojawia się zawsze przed zakupem... gwarantuje Ci że w chwili gdy wstawisz sprzeta do garażu... raz na zawsze przestajesz już analizować.
W ten sposób nigdy nic nie kupisz.  :D

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

44

święta racja !!!

myślenie i pytania pojawiają się przed kupnem i podczas remontów!

moto w garażu = jeżdżenie i fun póki nie stanie albo pogoda przeszkodzi:)

45

bierz crf 450 z lat 2004 do 2007.nigdy 2008 i nowsze.ja mam 2008 i te pier....... skrzynie.jezeli chcesz ładnie wygladac to wez ktma a jak chcesz zapier... to crf