Odp: SUPERMOTO ale jakie??KTM EXC 450 czy HONDA CRF 450??
122kg na sucho czyli jakieś 130-135kg wet.
O żołądkową się nie zakładam bo mi wraca :cool:
Benzyna wazy ok 0,75 kg / 1 litr. Tu mozesz zaoszczedzic troche wagi :D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » SUPERMOTO ale jakie??KTM EXC 450 czy HONDA CRF 450??
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
122kg na sucho czyli jakieś 130-135kg wet.
O żołądkową się nie zakładam bo mi wraca :cool:
A mi sie pdoba xr 600 sf mario mnie nakrecił na nią i jej nie odpuszcze tak szybko , moja pipka juz na mnie czeka w Rzeszowie , ale nie mam jeszcze z czym do niej jechac ($) :P
To wiem a nawet rzekł bym że 0,7kg/ 1 litr.
Tylko co to za oszczędność?
yo
W moim przypadku nawet 5 kg :D
To co tam masz za balon? 21L? :lol:
Nie no 10 l mam ale tak sobie pomyslalem ze jak bede jezdzil w kolko to bede wlewal tak ok 3 l i dolewal co pol godziny :lol:
Moze Yamaha WR250X, tylko 30 koni ale lekki i MALO PALI :D
Serwis co 6000 km a zawory co 40000 km :o :cool:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=k4H_eBxto1w[/url]
Przesiadka z 50 konnego 2T na 30 konne 4t to lekka awaria i nie tędy droga :rolleyes:
nie kupuj żadnej ćwiary na SM bo to porażka, miałem sprzedałem zapomniałem. Na tor daje radę ale miasto totalnie odpada.
Ja osobiście polecam crf 450 moj brat lata na takiej a ja mam ktm. Latamy po ulicach i czasem po torze. I widze ze crfka fajnia bo jak narazie caly czas smiga i zmienia tylko olej i fltry, a zmiana oleju w crf to czysta przyjemność. I ma możliwośc zarejstrowania bo sa papiery. Jak byś był chetny to moze Ci sprzeda to ma rok 2006 na SM wiec jak cos to pisz;)
Ja osobiście polecam crf 450 moj brat lata na takiej a ja mam ktm. Latamy po ulicach i czasem po torze. I widze ze crfka fajnia bo jak narazie caly czas smiga i zmienia tylko olej i fltry, a zmiana oleju w crf to czysta przyjemność. I ma możliwośc zarejstrowania bo sa papiery. Jak byś był chetny to moze Ci sprzeda to ma rok 2006 na SM wiec jak cos to pisz;)
Wersja X?
Pozwolę sobie odświeżyć ten odwieczny temat jako, że nie wszystkie kwestie zostały wyczerpane.
Z zasłyszanych opinii ciekawi mnie ta na temat żywotności podobno silnik rfs ktma robi długie przebiegi między wymianami tłoka nawet 200mth, czyli byłby tańszy w obsłudze i mniej kłopotliwy.
Najbardziej nurtuje mnie jednak sprawa skrzyni ponieważ ciężko jest znaleźć jakieś dane na temat przełożeń.
Okazuje się że np yamaha wr ma bardzo długą skrzynię, co jest fajne w ulicznym supermoto, bo pozwala mieć krótką jedynkę do zabawy i technicznych podjazdów i długą piątkę do przelotów.
W YZ jest np bardzo krótka w CRF też będzie krótka bo to typowy cross.
Natomiast w CRF 450X wersja x ma dłuższą skrzynię, ale i tak krótszą niż w wr-ce
Jedynie ktm ma tak samo szeroko rozstawione przełożenie, chociaż wr-ka i tak jest chyba lepsza bo 6 biegów ktma mieści się w takim przedziale jak 5 biegów wr-ki.
Czy ktoś ma mógłby rzucić trochę światła na temat długości przełożeń w crf 450F? Bo ja już nie chcę wr-ki :(
Chłopie smęcisz i smęcisz... może zamiast teoretycznej gadki... ustawiasz się gdzieś z nami i dam Ci się karnąć.
Zapomnisz wtedy o wszystkich innych głupotach i szalonych koncepcjach :)
Nie zrobisz z tego turystyka do przelotów chyba największa zabawa jest w mieszaniu biegami ;)
A resztę uzyskasz na mieszaniu przełożeniami ;)
U mnie wszystkiego... wisi 6 zębatek na ścianie a i tak latam od początku na jednym przełożeniu. Najwięcej wątpliwości pojawia się zawsze przed zakupem... gwarantuje Ci że w chwili gdy wstawisz sprzeta do garażu... raz na zawsze przestajesz już analizować.
W ten sposób nigdy nic nie kupisz. :D
święta racja !!!
myślenie i pytania pojawiają się przed kupnem i podczas remontów!
moto w garażu = jeżdżenie i fun póki nie stanie albo pogoda przeszkodzi:)
bierz crf 450 z lat 2004 do 2007.nigdy 2008 i nowsze.ja mam 2008 i te pier....... skrzynie.jezeli chcesz ładnie wygladac to wez ktma a jak chcesz zapier... to crf
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » SUPERMOTO ale jakie??KTM EXC 450 czy HONDA CRF 450??
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 80 zapytań