1

Temat: ema kocury

Cześć Wszystkim,
Spróbuję to napisać najjaśniej jak umiem,
Jeździłam na moto tylko wokół komina ( czyt. mało doświadczenia)
Zdałam prawko jeszcze przed dinozaurami.
Kupiłam xj600 (czyt . 1 sezon, gleby parkingowe)
kupiłam gs 500 ( czyt. 1 sezon, fajnie, podszkolenie na torze na rakietowej )
Przemyślałam temat , chce zacząć się bawić na moto a nie jechać tylko do przodu.
Co teraz ?
Chciałabym zakupić yamaszke dt 125 x i pobawić się, pouczyć wygibasów, coś tam zacznę kombinować w tym temacie.
to chyba tyle...
będę Was podpytywać w różnych sprawach jeśli można.
pozdrawiam
Bomboniera

2

Odp: ema kocury

Witamy koleżankę! :)

sms 125 --> smr 450

3

witamy miło ze płec przeciwna :)

Husqvarna sms/smr 125 10'  & Kawasaki kxf 250 09'

4

Siemka.
Jeździłeś już na mocniejszych sprzętach, więc pomimo tego, że żadne SM nudne nie jest, DT jednak może Ci bardzo szybko przestać odpowiadać.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

5

Siemasz :)

KXF 250 '14

6

Fajnie, że co raz więcej kobiet zaczyna latać na takich motorach, oczywiscie witamy na forum i mamy nadzieje, że ten post nie będzie ostatnim postem, jak to bywało zazwyczaj jak tylko pojawiała się jakas Pani :D

PS: Myślę, że w regulaminie można by zapisać:  *Razem z przywitaniem sie na forum , wrzuć również swoje zdjęcie

*dotyczy to tylko płci pięknej :D

7

wojtekmz napisał/a:

Siemka.
Jeździłeś już na mocniejszych sprzętach, więc pomimo tego, że żadne SM nudne nie jest, DT jednak może Ci bardzo szybko przestać odpowiadać.

Rozwiń myśl, chodzi o moc?
Nie mocy szukam, chciałąbym nauczyć się paru akrobacji, może okazać się że to nie to, ale chcę spróbować ( taaak wiem, tego się uczy latami)
xjota- rewela, moje pierwsze moto, mogłam jechac i smarować kanapki masłem. oczywiście szacunek ogromny mam do niej.
gs wybrany dla wygody, lżejszy niż xjota.

Chuopy, ja tu jestem żeby posłuchać poczytać i dojść do jakiegoś wniosku.
Mam w dupie to czy uważacie mnie za babę, trola czy cokolwiek.
Kabat, tak umiem pisać więcej niż jeden post. : )

8

Latałem przez 3 sezony na DT 125 X. Sprzęt jest niesamowity, szybko się rozpędza i jak silnik zdrowy to pokazuje pazur. Nauczyłem się na niej dohamowywać przed zakrętami z uślizgiem tylnego koła bez jego blokowania, super oddaje moc i nie chce się wcale szybko znudzić, choć demonem prędkości nie jest. Ale akurat yamaha była juz moim 2 motocyklem. Ale nie powiem, mam już za sobą jakieś 18 tys km przebiegu na takich małych sprzętach, zacząłem od 50 ccm i polecam gorąco. Teraz po sprzedaży swojej Dt, przygarnąłem po ojcu SXV 5.5. Niektórzy pomyślą, że potwór i w ogóle żebym sobie odpuścił, ale własnie dzięki temu że technicznie jazda jest nie powiem, pewnie się czuje i mam super buty ( cholera, jednak dobry ciuch to podstawa, a na supermoto but daje niesamowitą pewność w tym, co się robi na drodze ) to niesamowitą radość czerpię z jazdy tym "potworkiem". Także wszystkim, mimo mniejszych prędkości, polecam taki przedsmak tego co dobre. Ciekawą alternatywą jest jeszcze KTM Duke 390. Ma niewiele więcej mocy od DT 125, co prawda do lasu już się nim nie poleci ale na miasto na początek to ciężej o lepszy sprzęt. A do tego nówka sztuka z salonu z tego roku kosztuje raprem 20 900 zł. Uważam to za rozsądną opcje. Do tego, dla bardziej poinformowanych, ma suchą miskę olejową !! JEdyny minus jest taki, że mątują je w indiach, co odbija sie na jakości. Choć, jakichś standardów muszą się trzymać, w końcu KTM. No, można się zastanowić. :) Zachęcam przedewszystkim do ćwiczeń :)

Roll all day --> SXV 5.5 getting used to. wroooooommmmmm

9

390 to bajaj a nie tam ktm :)

525 EXC

10

Dziambel, to już jakiś konkret! dzięki.
Jak zaznaczyłam interesuje mnie zabawa na placu i akrobacje - a przynajmniej na razie tak mi się wydaje. Pewnie zaraz usłyszę , żebym kitrała na forum stuntpoland, ale nie chcę słuchać tekstów typu ' poniżej litra to nic się nie nadaje' . Wy się znacie na motorkach od których che zacząć stąd moja obecność tu.
A może w ogóle zacznę sobie od ćwiczenia na rowerze.
Robi się OFF..  i zaraz dostanę ochrzan.
Oświećcie mnie czy był już taki temat? czy mam zakładać nowy - motorek do akrobacji gimbacji dla świerzaka? 
będę dozgonnie wdzięczna
pozdr
bomboniera