1

Temat: dt 125r czy ktm exc 125 ??

witam.Mam problem chce kupić mocne 125 i to do was prożba który motor lepszy ?? . Najważniejsze to żeby w miare mało się psuł i był mocny.Chciałbym poznać opinie użytkowników obu motocykli z tytułu,Co możecie mi powiedzieć o tych modelach,chodzi mi o mac spalanie.pozdrawiam.

2

Odp: dt 125r czy ktm exc 125 ??

Niestety takiego motocykla nie ma. Jak chcesz w miarę bezawaryjny sprzęt to dt, jak moc to exc.

Kawasaki KX250F

3 Ostatnio edytowany przez Daniel98 (2014-02-04 22:12:40)

chodziło mi o to aby nie naprawiać moto więcej niż jezdzić,ile mth można zrobić na tłoku?

4

70mth powinien dać radę, do tego co dwa tłoki korbę lepiej wymienić o wszelkich łożyskach i innych częściach eksploatacyjnych chyba nie muszę wspominać :) Ale w mocy nie ma co porównywać. Exc urywa dupsko w porównaniu do dt.

Kawasaki KX250F

5

No właśnie dlatego jestem bardziej przekonany do KTM,mam 16 lat za 2 miesiące robie A1 myśle właśnie nad kupnem teko motocykla,będę nim jezdził głównie po lesie lekki teren,ogarnę to moto czy pourywa mi ręce?

6 Ostatnio edytowany przez punk891 (2014-02-04 22:28:28)

Jeśli NICZYM wcześniej nie jeździłeś, to myślę, że dt będzie lepsze, bo ma w miarę spokojną charakterystykę, co nie znaczy, że jest słabe. Ja po pierwszej jeździe exc, pomimo że latałem już wcześniej większymi sprzętami, byłem zdziwiony jak cholera, że ma aż takiego buta. Jakbyś miał więcej pytań na śmiało na PW.

Kawasaki KX250F

7

Bez porównania lepszy jest EXC 125.
Ale serwisy jak i remonty będziesz robił w nim częściej.
Nawet nie wiem po co ten temat ;)

8

" lepszy " to pojęcie względne. Dla kogoś, kto potrzebuje moto do codziennego użytku dt będzie zdecydowanie lepsze, bo mniej pali, a interwały serwisowe są znaaaacznie dłuższe.

Kawasaki KX250F

9

Witam mam jeszcze małe pytanie co sądzicie o tych motocyklach:
[url]http://tablica.pl/oferta/honda-cr-125-zarejestrowana-2003-r-CID5-ID2N5DB.html#8effced339[/url]
[url]http://tablica.pl/oferta/ktm-exc-125-CID5-ID43dzR.html#1649fe8979[/url]
[url]http://tablica.pl/oferta/honda-cr-125-zarejestrowana-2003-r-CID5-ID2N5DB.html#8effced339[/url]
chciałbym się dowiedziec sie opini na temat tych motocykli,który byłby waszym zdaniem najlepszy?

10

ten ktm jest goscia od ktorego kupiłem swoja huske szczerze polecam wszstko jest wymienione jak ma byc itp.. warty uwagi i zachodu

Husqvarna sms/smr 125 10'  & Kawasaki kxf 250 09'

11

Ja na pierwsze moto polecam DT 125 :) Mocy Ci na pewno nie braknie ;) Nie ma problemy żeby poderwać moto " na koło " z gazu. Koszty eksploatacji w porównaniu do wyczyna ( a nie ukrywajmy, że exc 125 to sprzęt wyczynowy ) są śmieszne :)
Pozdrawiam

Jedni zbierają znaczki, Drudzy chodzą do kina... A MY LUBIMY, JAK NAM SKACZE ADRENALINA!

12

Ja bym wziął hondę ..  Osiągi porównywalne a i z częściami chyba ogólnie lepiej .

evolution09x, dnia 27 Maj 2013 - 17:20, napisał:
Nie wiem nawet co to tłok.

Stań przed dużym lustrem, rozepnij rozpór, odchyl nieco nachy i patrz uważnie... to jest tłok... cylinder wygląda inaczej i bywa przeważnie noszony pod spódnicami... :)

13

Może zacznijmy od tego, ile jesteś w stanie przeznaczyć na motocykl-eksploatacje(nie licz benzyny, olejów i innych pieprzotów) mowa o częściach eksploatacyjnych, itp.
EXC jest drogie w utrzymaniu w porównaniu z DT, dla osoby która jeździ na co dzień wyczynem, to DT nie kosztuje nic.
A dla jednego może kosztować np. lekki remont, czy wymiana nawet śmiesznego oleju w skrzyni.

Ale już teraz, mogę stwierdzić, że EXC ci się nie sprawdzi tam gdzie go teraz chcesz, a mianowicie jakieś lączki, pola. DT sobie tam poradzi w 100%, wystarczy pooglądać na YT jak niektórzy latają na DT-tach.

14

latałem yamaha yz 125 i właśnie teraz szukam jakiegoś mocne 125 enduro,z kasą na ekspoatacje nie ma problemu,wiem że części swoje kosztują no ale wiadomo że moc musi się z czegoś brać ;)

15

Nie rozumiem, po co ci moc do popyrkania po lasach, łąkach i polach.
Ale skoro masz kasę, wiesz, że remont się robi często, i nie wyznajesz zasady "Motor chodzi, to remontu nie potrzebuje" to kupuj EXC, bo kupowanie wyczyna w taki teren to głupota ;)