Odp: XR650R Wszystko o XR, tuning, supermoto, sklepy, czesci, modyfikacje
Mam dostęp do fajnych zawiasów, i tak chciałem zrobic USD swap. I mowa jest tutaj o starszej XR600r, tej poniżej 2000/2001r.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR650R Wszystko o XR, tuning, supermoto, sklepy, czesci, modyfikacje
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam dostęp do fajnych zawiasów, i tak chciałem zrobic USD swap. I mowa jest tutaj o starszej XR600r, tej poniżej 2000/2001r.
to jak zdecydowales sie na xr600 to moto bardzo fajne i sprawdzi sie jako sm a te vigory i slry odpusc
No chodzi mi właśnie o tą starszą XR. Na kopce, bez rozrusznika... zakładam zrobić projekt resto/mod. tak btw, Kik_man skad dokladnie jestes i na czym smigasz?
lubelskie lc4. powiem szczerze jezdzilem na xr i slr to tak jak porownac flache wodki i dobrego bimbru. niby pojemnosc podobna ale ..
Na korzyść zamiatania na XR ofc... :) Też jestem z LBL więc pytam o położenie. Ogólnie bardzo dobrze czytam o silnikach Hondy w tych modelach jeśli chodzi o niezawodność... Nie zakupiłem jeszcze maszynki więc mam nadzieję trafić zdrową XR600
tak dla xr. dokladnie okolice zamościa
Ktoś się orientuje jaką zewnętrzną średnice ma tuleja w tylnej piaście XR600R?
Chodzi mi o tą pomiędzy łożyskami, wewnętrzna to 17mm bo taka jest ośka, zastanawiam się czy gdybym rozwiercił ją do 20mm to ścianki nie będą za cienkie.
Udało mi się pożyczyć od znajomka duże koła od XR600R i będę je przymierzał do swojej 650ki.
Przód powinien podejść , z tyłem będzie rzeźba bo jest inna średnica ośki.
Jak uda mi się to zgrać to zapodam info na forum bo oryginalne koła do 650-ki są praktycznie niedostępne.
Witam, ostatnio zauważyłem że zbyt mocno słychać łańcuszek rozrządu, więc zakupiłem nowy ;) Zadowolony, spokojnie sobie ściągam dekiel z prawej strony a tu:
Generalnie jestem bardzo zadowolony bo głowica jest po remoncie jak sprzedawca zapewniał i jest tuningowy nowy wałek, niestety bez autodeko, dlatego ciężej go odpalić ;) Na szczęście już się nauczyłem... Tylko ten gaźnik... Wczoraj sobie pyrkam po mieście, upał 30 stopni w cieniu, ja mu w gaz a on zgasł :( i w kombi i butach crossowych musiałem 5km pchać bo się pływaczek zawiesił i paliwo leciało każdym możliwym wężykiem... Masakra ! Nigdy więcej, prawie qrwa zemdlałem w tym słońcu i jeszcze zero cienia.
Morał jest taki: Szukam gaźnika ! Do kolegi Śledzia już wysłałem zapytanie bo podobno ma edelbrocka, którego bym bardzo chciał... Jeśli się nie uda będzie fcr 41, tylko nie wiem czy taki duży to odpowiedni pomysł... Koledzy pomóżcie ;)
edelbroka na bank ma mierzwa2. jeden jest na allegro jakies 1k. mikuni mial reklamacje ale nie mogl go wyregulowac (brak magika w okolicy) i wsadzil fcr41. troche posidzial bo musial podzialac z palnikiem aby to upchnac pod bakiem. w efekcie banan. pytaj ludzi, ktorzy to juz robili zaoszczedzisz czasu.
No to będzie edelbrock od kolegi Śledzia ;) Dzięki Wielkie ;) Mam nadzieje że świnka nabierze jeszcze więcej wigoru ;)
Ktoś wsadzał jakiś inny amortyzator na tył do świniaka?
Mój jest trochę tapczanowaty , ewentualnie kogo polecacie do regeneracji?
o widze ze ktos drazy temat oprocz mnie. mozesz kombinowac z zawiasem od cr500 na necie jest opis jak to poalaczyc w calosc. z wygladu zawias od husqi smr wyglada podobnie.
zima mam przebudowe wiec wyciagne i dokladnie przemierze. jak robisz to cyknij fotke i zwymiaruj jak powyzej.
Ktoś wie jaki olej lać do przedniego zawiasa w XR-ce?
Ja leję motula 10w praktycznie do każdego moto, kombinowałem z 5w i 15w, ale nie widać w sumie większej różnicy.
Ja widzę znaczącą różnicę miedzy 5 10 a 15W
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR650R Wszystko o XR, tuning, supermoto, sklepy, czesci, modyfikacje
Wygenerowano w 0.058 sekund, wykonano 74 zapytań