Temat: Kurs - serwis zawieszenia motocykla
Szczegółowe informacje co gdzie kiedy ;
[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=780053628689479&set=a.580833581944819.141665.566113876750123&type=1&theater[/url]
power4susp@gmail.com
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Kurs - serwis zawieszenia motocykla
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szczegółowe informacje co gdzie kiedy ;
[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=780053628689479&set=a.580833581944819.141665.566113876750123&type=1&theater[/url]
Fajna inicjatywa szkolenie !
Ale cane 500 zł za przekazanie wiedzy tylko w tym zakresie przegięcie jak wiedza tajemna czarnej magi lol !!
A to tylko zawieszenie rozumiem jak by to było szkolenie w zakresie mechaniki czy elektromechaniki większy zarys wiedzy dla laika który planuje zacząć przygodę z naprawą motocykla w własnym zakresie.
A i jestem ciekaw co to za mentor i czym by mnie zaskoczył łasząc się o 500 zł z mojego portflela
No niestety wiedza kosztuje. Trochę się Tobie Pogo dziwię że wyjeżdżasz z taką opinią. Idź do lekarza za 150 zł/15 min albo jedź na tor do Poznania na Speed Day za 500 zł za dzień. k***a, jesteśmy chyba przyzwyczajeni do dostawania wszystkiego za darmo?!
Tu masz zdobyć wiedzę, która pozwoli Tobie ZARABIAĆ w tej dziedzinie (albo przynajmniej nie wydawać grubej kasy na częsty serwis w przypadku zawodników), a nie bawić się w jakieś "przygody z naprawą moto we własnym zakresie".
Marek, który organizuje to szkolenie jest uznanym specem i wiedzę oraz niezbędne doświadczenie zdobywał nie w jedno popołudnie, tylko latami, a efekty jego pracy może potwierdzić większość zawodników MP i PP.
Nikt tu nikogo pod pistoletem nie zmusza do udziału w tym szkoleniu, więc daruj sobie takie teksty.
Lepiej namów Marka do pisania w wolnych chwilach na forum "poradnika internetowego o ustawianiu zawieszeń", jak ktoś już wcześniej próbował w innym temacie ;-) - to już w ogóle paranoja by była!
Szanujmy siebie i przede wszytkim innych.
Sorry za off-top
Cena nie jest najniższa ale nie jest najwyższa . W KYB kosztuje kurs około 90 euro i trwa 2 godz na którym pokazują jeden rodzaj zawieszenia tzn gable i koniec . Ja proponuje więcej w języku ojczystym i pokarze masę trików jak można zrobić nie mając profesjonalnych narzędzi i wytłumaczę tego czego nie ma w książce serwisowej. Zainteresowanych zapraszam serdecznie bo wiem ze warto
[url]http://www.racetech.com/page/id/27#Suspension_Theory_Class[/url]
Fajna sprawa ale moim zdaniem troszke za drogo. Mozna bedzie nagrac szkolenie?
Dla przeciętnego ujeżdżacza motoryny może i jest za wysoka ale szkolenie z tego co widzę na plakacie jest dla mechaników i moim zdaniem nie jest to wygórowana cena za praktyczną wiedzę, która prędzej czy później zaowocuje pogrubieniem portfela.
Co do nagrywania, Marek72 pewnie się nie zgodzi (zresztą nikt się nie zgadzał na wszystkich szkoleniach na których byłem - co prawda z zupełnie innej tematyki ale szkolenie to szkolenie). Równie dobrze mógłby nagrać filmik na warsztacie i wrzucić go na forum - zero pieniędzy za poświęcony czas i przekazana wiedzę praktyczną.
Fajna sprawa ale moim zdaniem troszke za drogo. Mozna bedzie nagrac szkolenie?
Nagrywać szkolenie hehe. Z kosmosu spadles czy jak?
interesuje mnie szkolenie, ale średnio mam kasę. Dałoby się to połączyć z tuningiem gabli showa 47mm na miejscu?
Jeśli tak to proszę o szczegóły na PW
harp napisał/a:Fajna sprawa ale moim zdaniem troszke za drogo. Mozna bedzie nagrac szkolenie?
Nagrywać szkolenie hehe. Z kosmosu spadles czy jak?
Nie z choinki sie urwalem ;)
Jeżeli uważacie, że to dużo to zapraszam na szkolenia z elektroniki koszta nawet od 20tys zł. Wiedza nie jest za darmo a w szczególności za coś na czym później będziesz zbijał hajs
Tak na prawde wartosc szkolenia mozna by probowac ocenic po szkoleniu.
No chyba ze na podstawie jakiegos harmonogramu zajec.
A notatki można :P Myślę że cena jest nawet niska .Jak mój ojciec pojechał na szkolenie do jakieś firmy robiącej łożyska (nie pamiętam jakiej) to sobie zawołali 250 ale ojro za 2 godziny z jakimś znawcą ale nabyta tam wiedza po miesiącu/2 zwraca się :).
Ps.Mój tata ma własny warsztat i sam za wszystko zapłacił .
Ja rozumiem jest mechanik jest firma jest szef który wysyła na szkolenia pracowników i są to naprawdę duże koszty ale to się zwróci . Biznes to biznes ;)
Ale to całkiem coś innego i nie prównujcie takich szkoleń !!
Bo dla przeciętnego zjadacza chleba który pragnie zagłębić się w tej wiedzy i tak bez profesionalnego sprzetu nic to nie da.
To tak jak by wybrać się na szkolenie na nowoczesne tokarki we własnym zakresie takie jak np "MAZAK" nie śmierdząc groszem na zakup takiej maszyny !
[url]http://www.youtube.com/watch?v=eFKWXNCIgnA.[/url]
Ale wracając do zawieszenia i szkoleń moim zdaniem nie jest to jakaś wiedza że aby ją zagłebić i wykonywać dobrze trzeba lat i doświadczeń i wielkich szkoleń . Owszem renoma procentuje i przyciąga klienta i rośnie z czasem .
"WP " Profesionalnie z użyciem nowoczesnej techniki
[url]http://www.youtube.com/watch?v=rb7ooV1RHbI[/url]
I teraz zasadnicze pytanie co jest omawiane na tym szkoleniu z tematu ? Bo jeżeli jest podpięte pod najnowszą technikę związaną z maszynami to dla mnie mija się to z celem .
A jeżeli podstawowe zasady i działanie to za drogo bo większość ludzi zna w swojej okolicy dobrego mechanika motocyklowego który za przysłowiową flachę lub przy piwku podzieli się widzą i wytłumaczy o co chodzi . ;)
Nie wiem czy dobrze i zrozumiale napisałem o co mi chodzi bo trochę to zawiłe , pokręcone i za dużo rozbieżności:)
Może się mylę najlepiej by było jak by ktoś napisał jak takie szkolenie wygląda bo tak to sobie możemy pisać i dyskutować w nieskończoność
Moim zdaniem cena śmieszna bo możecie się dogadać i przy okazji w ramach treningu zrobić swoją zawiechę ;)
Tak mi się wydaję, jeśli źle to proszę o poprawienie :)
Pogo nikt z tu obecnych nie wysyła Cię na ten kurs, co więcej jest wzmianka, że jest on organizowany bardziej z myślą o ludziach z branży. Jestem przekonany, że kwota jest adekwatna do przekazanej wiedzy, dla ludzi którzy mogą przełożyc ją na wymierny użytek. Myślę że nie Tobie jest dane wyceniac prace marka72 a i dalsze bicie piany jest po prostu nie na miejscu.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Kurs - serwis zawieszenia motocykla
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 75 zapytań