16

Odp: Co na zimne dni, takie jak teraz?

Ja zakładam bieliznę termoaktywną, na to jakiś swetr/bluzę, zbroję i kurtę, a na nogi też bieliznę, ochraniacze na kolana, zwykłe spodnie i była gitara nawet przy - 15 i wietrze. Tylko fakt, przy szybszych odcinkach nie raz pizgało a jak jeździłem bardziej technicznie i się spociłem to na przelotach dzięki kurtce nie przewiewało mnie.

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

17

Ja także mogę polecić bieliznę termoaktywna. W zeszłym sezonie smigalem plastykiem przy -2st i w ogóle nie czuć wiatru. Jedynie przewiewa na kolanach bo są napięte, to jakieś ocieplacze i będzie ok ;)
I przy takim ubiorze w terenie to się prędzej spocisz niż zmarzniesz :d

KTM LC4 SM/Enduro

18

Zamówiłem dzisiaj Brubeck Soft Merino, do tego skarpety i kominiarka na weekend przetestuje i zdam relacje :)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

19

Siema

Ja od lat jeżdżę w zestawie bielizna termoaktywna zwykła na to zbroja i kurtka górska softshell z windstoperem (najbardziej lubię te z lidla bo jak się zedrze przy glebie to idzie na szmaty i wymieniam) + na szyję buff z windstoperem. Jest ciepło i nie masz na sobie za wiele więc nie krępuje ruchów.

Super sprawa do -10 C śmigałem i tylko w dłonie było zimno tak że nie czułem czy trzymam jeszcze kierę  w łapie.
Niezbyt lansiarskie wdzianko ale działa jak należy :)

Dodatkowo zaopatrzyłem się w jedyną dedykowana odzież tj. rękawiczki fox antifreeze i jest super.

pzdr
Kordzik

KTM 690 Enduro,   KTM EXC 200 :)