1

Temat: Kupię silnik do husqvarny

mam hsq te 350 z 1994r. Szukam silnika który podpasuje do tego moto (350/410/ nie wiem czy 610 tez pasuję)

2

Odp: Kupię silnik do husqvarny

Jurcyś napisał/a:

mam hsq te 350 z 1994r. Szukam silnika który podpasuje do tego moto (350/410/ nie wiem czy 610 tez pasuję)

tez pasuja ;p nie posiadam takowego na sprzedaz ale tez mam huske 350 i chcialem wymieniac silnik ale jednak zainwestowalem w nowe czesci  :cool:

3

Mam taki silnik do sprzedania, od TE 510 z 90`, brak w nim cylindra, głowicy. Korba w bdb stanie.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

4

szukam raczej czegoś kompletnego, ale jak mi sie nie uda znaleźć to się zgłoszę.

5

ziomal udało Ci się w końcu skompletować wszystko?

6 Ostatnio edytowany przez ziomalqs (2010-03-17 21:59:08)

Jurcyś napisał/a:

ziomal udało Ci się w końcu skompletować wszystko?

tak, choć nie tanim kosztem, nowa  korba- 740zl, tulejowanie cylindra + obróbka tłoka + nowe pierścienie - 300zl (przyzwoicie)

7 Ostatnio edytowany przez fxrider (2010-03-18 13:03:14)

ziomalqs napisał/a:

tak, choć nie tanim kosztem, nowa  korba- 740zl, tulejowanie cylindra + obróbka tłoka + nowe pierścienie - 300zl (przyzwoicie)

E, to jest bardzo tanio - daj znać jak z żywotnością będzie.

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

8

fxrider napisał/a:
ziomalqs napisał/a:

E, to jest bardzo tanio - daj znać jak z żywotnością będzie.

no fachowiec od tulejowania dobral mi pierscienie od takiegos auta hehe  :)  zrobil tak ze teraz zestaw jest o jeden rozmiar mniejszy od nominalnego.
ale korba drogo jak na ten rocznik no coz...

9

Tuleja żeliwna zamiast nicasilu i pierścienie od puszki.
Ciekaw jestem ile to pożyje.

10 Ostatnio edytowany przez fxrider (2010-03-18 15:05:28)

ziomalqs napisał/a:

Do TE610 oryginalna kosztuje(kosztowała) ponad 1200 zł, a ponoć te tańsze Tornado, które pojawiają się na allegro długo nie żyją.
Wpakowałem się w remont takiej 610, wtopiłem i teraz trochę nerwowo podchodzę do szwedzkiej myśli technicznej w włoskim wykonaniu, często jeszcze po polskich remontach...
Przez to 610 i okolice mam nieźle obcykane w zakresie różnic modelowych i rocznikowych.

pzdr, Adam

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

11

mam rozumieć że odradzacie pchanie w to plnów?

12

SFMario napisał/a:

Tuleja żeliwna zamiast nicasilu i pierścienie od puszki.
Ciekaw jestem ile to pożyje.

co ty gadasz...

jest to wykonane lepiej niz nie jeden szlif! pierscienie idealnie pasuja sa takie same jakie byly originalne tylko rozmiar mniejsze, dobrane od jakiegos v4. a i zapomnialem jeszcze mi w cenie sworzeń nowy dorobil.

jak dla mnie bomba, mialem namiary na tego mechanika od znajomego ktory mial TE 610 i dawal tam swoj zestaw do naprawy i byl bardzo zadowolony, jezdzi do dzis

13 Ostatnio edytowany przez ziomalqs (2010-03-18 22:01:24)

fxrider napisał/a:
ziomalqs napisał/a:

Do TE610 oryginalna kosztuje(kosztowała) ponad 1200 zł, a ponoć te tańsze Tornado, które pojawiają się na allegro długo nie żyją.
Wpakowałem się w remont takiej 610, wtopiłem i teraz trochę nerwowo podchodzę do szwedzkiej myśli technicznej w włoskim wykonaniu, często jeszcze po polskich remontach...
Przez to 610 i okolice mam nieźle obcykane w zakresie różnic modelowych i rocznikowych.

pzdr, Adam

kto tu mowi o oryginale ;) TE 350 z uszkodzonym cylkiem, pierscieniami i korba kupilem za 1800zl, mialem za ponad 1/2 jego wartosci kupowac korbe? to jednak nie na moja kieszen  :)

korba jak korba byle sie nie wygiela i bedzie git bo lozyska sa originalne MV AGUSTA

14

a takie małe pytanko ktoś smigał te 410 i czy ten silnik w te410 jest bezawaryjny jak w drz i cyz an serio te czescia  sa takiego drogie ze korba 800zl

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004

15

daniel91x napisał/a:

a takie małe pytanko ktoś smigał te 410 i czy ten silnik w te410 jest bezawaryjny jak w drz i cyz an serio te czescia  sa takiego drogie ze korba 800zl

[url]http://allegro.pl/item954723778_korbowod_husqvarna_tc_te_350_410.html[/url] 750zl hehe

a tak na serio to trudno porownac te 2 motocykle, do sazaxi tansze czesci, husqa sie ceni, a ktory rok tej te 410?