Rozumiem, że to zdjęcie jest zrobione po obróbce zgrubnej, po której kształt i geometria pozostaje już niezmienna.
To zaczynam.
1. Kanał boost od strony otworu cylindra jest niepoprawnie obrobiony, co skutecznie zmniejsza przekrój przepływu płynu. (zdjęcia cyl. nr 1)
2. Przekroje wszystkich kanałów może byś spokojnie większe przynajmniej o 1/3 powierzchni przekroju.
3. Przegrody dzielące kanały przepłukiwania są grube (to jest ok) i zaostrzone (bardzo źle), co skutecznie zmniejsza przekrój przepływającego płynu 1-2 cm za zaostrzeniem. Z tego wynika, że twórca tego patentu nie ma zielonego pojęcia o podstawowych zasadach mechaniki płynów.
4. Kanał wydechowy można by spokojnie podzielić na 3 części.
Odnośnie timingu się nie wypowiem, bo nie potrafię tego zmierzyć na podstawie zdjęć.
Także stwierdzenie "cylinder po max portingu" jest sporą przesadą.
Pewnie stwierdzisz, że jestem bardzo uszczypliwy, ale ja po prostu mówię jak jest.
Z chęcią zobaczyłbym zdjęcia po gładzeniu i polerowaniu.
Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL
https://www.bibliotekanaturopatii.pl – moja druga pasja: zioła i zdrowie