31

Odp: Kupię KTM'a EXC 125 <2007r.

Tak.

Kawasaki KX250F

32

mack1111 napisał/a:

jechałem taka odblokowana niby na 25KM i nie jechała wcale !!! exc wymiata bez porownania

Przejedź się taką, ale po portingu i na gaźniku 36/38 mm to zmienisz zdanie ;)

KXF 250 '14

33

A tak jak już w innym temacie napisałem. Jest ktoś może z Radomia/okolic, żeby podskoczyć do Skarżyska-Kamiennej obejrzeć sprzęty? Oczywiście wynagrodzę :)

Hustler, powiem Ci, że przerabiałem już dłubanie w piździku i mi starczy, tyle co ja się gaźników nawymieniałem ( bo wszystkie z niewiadomych powodów nie działały ), a po kupnie nowego problemy się skończyły. Teraz chcę kupić, żeby po prostu silnik na stół, zamówić części i wyregulować zgodnie z serwisówką. Czasu mam jeszcze sporo, więc mogę poczekać z nadzieją, że jakieś w miarę fajne exc się pokaże :)

Kawasaki KX250F

34

Nie namawiam do huski, na towim miejscu też bym brał exc. Z gówna dżemu nie ukręci, to wiadomo.
Ale lekko dłubnięta huqa już fajnie jeździ :)
Z resztą exc to inna liga. Lepszy zawias, lepszy motor itede itepe

KXF 250 '14

35

Nie no, nie przesadzajmy, że Huska to gówno. Jest to po prostu całkiem inny sprzęt niż exc. Jeśli szukałbym moto do codziennej eksploatacji ( dojazdy ), to pewnie brałbym właśnie huskę, ale jako że teraz i tak nie będę miał zbyt dużo czasu, bo jednak szkoła zajmuje większość, więc wolę wziąć exc i po prostu trochę lepiej polatać. Tym bardziej, że niedaleko mam tor motocrossowy :)

Kawasaki KX250F

36

punk891 napisał/a:

Nie no, nie przesadzajmy, że Huska to gówno. Jest to po prostu całkiem inny sprzęt niż exc. Jeśli szukałbym moto do codziennej eksploatacji ( dojazdy ), to pewnie brałbym właśnie huskę, ale jako że teraz i tak nie będę miał zbyt dużo czasu, bo jednak szkoła zajmuje większość, więc wolę wziąć exc i po prostu trochę lepiej polatać. Tym bardziej, że niedaleko mam tor motocrossowy :)

Sx 150 na torze piaskowym pali mi mniej niż huska na drodze, więc nie wiem czy taka dobra na dojazdy :)
A co do tego gówna, to troszkę dystansu, aż taka zła nie jest ;)

KXF 250 '14

37

Ja widziałem jak sm/wr (nie jestem pewny) z brudasami lata na torze i muszę powiedzieć że całkiem ładnie zamiatała czasami nawet sx sete odstawiła :)

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

38 Ostatnio edytowany przez punk891 (2014-01-05 01:48:46)

Przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie, właśnie napisałem, że nie ma co przesadzać :)

@up
Wr jest mniej więcej tej samej klasy co exc i nie ma zbyt dużo wspólnego z sm/wre.

Kawasaki KX250F

39

Trochę masz niewygodne położenie geograficzne ale jak byś znalazł jakąś maszynke w lbln to zawsze służę jako tako pomocą :)

40

To jest niestety prawda, szukanie sprzęta na północy, to jakaś masakra :(

Kawasaki KX250F

41

Nom chociaż też są całkiem ładne sprzęty na północy no cóż wystarczy życzyć tylko wyrwania dobrego konia .A i jeszcze jedno pytanie nie bd problemu z rejestracją 125 która ma wbite w dowód np 30 km ?

42

Z tego co widzę, to większość ma takie cyferki wbite w dowód, że łapią się na a1.

Kawasaki KX250F

43

@punk891, widzę że masz ten sam tok myślenia co ja. Z miesiąc temu sprzedałem husqe wre 125, i szukam EXC 125 i robię supermoto. Przesiadka z oczywistego powodu - moc. Z jednej strony pewnie będę tego żałował bo na wre zrobiłem 4 tyś km nie ruszając przy niej palcem, bo wszystko chodziło jak trzeba i na dodatek paliła mi koło 5l.

Tak więc powodzenia w poszukiwaniu, ja pewnie będę patrzył za granicę bo w Polsce mało sprzętów które mnie interesują.

Drive only as fast as              Kawasaki KX 125 98 (sold)
you have it under control        HONDA CRF 450R HM

https://www.facebook.com/uncatchblevideos

44

Znałem takiego co był tak poprawny że wbił sobie 45 km w exc  no ale to właśnie różnie bywa . A tak z ciekawości za ile poszła twój piździk ?

45

Piździka za 3800 ostatecznie oddałem.
uncatchable, powiem Ci, że też myślałem o tym, ale jak zacząłem szukać ( głównie Niemcy i Włochy ), to tez nie jest zbyt różowo. W Niemczech to jest lipa i to dosyć mocna. Są np. 2005r. za 3k euro, a to jest cena chora, jak za ten rocznik, bo w PL znajdziesz już nowy model. Na włoskich serwisach jest już większy i fajniejszy wybór przy lepszych cenach, ale jest to całkowite kupowanie kota w worku. Mam nadzieję, że uda mi się w końcu coś znaleźć :)

Kawasaki KX250F