Odp: Husaberg FS650 '04 - toivias
Panowie szybkie pytanie - dolne mocowanie tylnego amortyzatora montuje jak na zdjęciu czy na odwrót?
Tam gdzie się trudniej oparzyć wydechem podczas regulacji.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FS650 '04 - toivias
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie szybkie pytanie - dolne mocowanie tylnego amortyzatora montuje jak na zdjęciu czy na odwrót?
Tam gdzie się trudniej oparzyć wydechem podczas regulacji.
toivias szukałeś wydechu, pytałem o scalvini racing 280e końcówka, cały 600
info@scalviniracing.it
[url]http://www.scalviniracing.it/[/url]
Dzięki. jest to jakaś alternatywa ale po przeliczeniu na nasze wychodzi 2500 + przesyłki to pewnie z 3000zł.
W MG mi powiedziano, że jeśli by się podjął to okolice 2000 wyjdzie całość. Będę go musiał męczyć żeby się zabrał za to.
Albo mu po prostu podwiozę motor i nie będzie dyskutowania :)
Czym zalewać pompę sprzęgła ? Im więcej czytam w sieci tym większy mam mętlik w głowie.
W serwisówce wyraźnie jest napisane SAE 10 Biodegradble oil - możecie jakiś konkretny produkt podesłać?
Ja znalazłem dwa płyny/oleje do sprzęgła:
-Magura Blood
-Motorex Hydraulic fluid 75
Z przesyłką po dzisiejszym kursie wychodzi 2612zy
A what to MG?
Ja bym dał magure i z głowy.
Z przesyłką po dzisiejszym kursie wychodzi 2612zy
A what to MG?Ja bym dał magure i z głowy.
"Mała" dosyć popularna manufakturka w Siemianowicach Śląskich [url]http://mgmotorsport.pl/.[/url]
Magura lub Motorex.
Bierz co tańsze dla Ciebie.
Kupiłem Magura Blood. Mega mała butelka więc będę musiał uważać przy odpowietrzaniu.
Kurde od wczoraj walczę z łożyskami główki ramy i już prawie wygrałem, muszę tylko skombinować rurkę żeby nabić nowe łożysko.
Mam takie ciśnienie, że skręcam moto na seryjnych półkach i kołach.
Jak go skręcę w całość mam nadzieję, że dzisiaj do wieczora mi się uda, to wrzucę filmik z pierwszego odpalenia.
Tymczasem bawię się takimi smaczkami jak koszulki przewodów fajki i regulatora.
Ja do nabijania łożysk używam nasadek od klucza.
Sztyca półek ma za dużą średnicę i kwadrat nasadki 1/2" jest za mały.
Już kupiłem w obi pręt i rurkę, po południu się będę bawił.
Przez środek sztycy przepuszczę pręt gwintowany, zablokuję od spodu nakretkami i podkładka, nasunę na całość kawałek rurki i od góry będę cisnął nakrętką z podkładką.
Jeżeli chcesz nałożyć dolne łożysko główki ramy na sztycę to weź je nagrzej na maszynce gazowej albo w piekarniku albo opalarką a wpadnie samo.
Robiłem to w zeszłym tygodniu.
Włączyłem jeden palnik od maszynki gazowej, na środek wrzuciłem łożysko. Po dwóch minutach zdjąłem z gazu i nasunąłem na sztycę.
Wpadło na sam dół jak śliwka w kompot.
Dobrze tylko mieć coś czym je szybko schłodzisz aby nie stopiło Ci uszczelniacza.
Na początku tak próbowałem. Półka dolna na noc powędrowała do zamrażarki a rano łożysko nagrzałem opalarką, niestety nie poszło tak łatwo ale poradziłem sobie jak widać na zdjęciu poniżej. Łożyska sowicie obsmarowałem smarem Wurth do miejsc silnie obciążonych w ciężarowych samochodach i półki wylądowały w ramie.
Element zaznaczony na stronie serwisówki montuje bardziej wystającą stroną w górę?
Myślałem, że składanie będzie przyjemniejsze. Najbardziej wkur*ia mnie jak narzędzie które jest mi akurat potrzebne nie może się znaleźć, jak ddokładnie bym nie szukał.
Odnośnie tego elementu to moim zdaniem właśnie tak jak mówisz. Bardziej wypukłą stroną do góry. Ja przynajmniej w moich motorkach tak robiłem :)
toivias a wymieniałeś u siebie łańcuszek rozrządu na nowy?
Jeżeli tak to na jaki - oem czy iwis?
I miał on zakuwkę czy zapinkę?
Łańcuszek miałem firmy iwis i był w sumie w dobrym stanie, ale że udało mi się tanio kupić nowy oryginał, to wymieniłem.
Obydwa były zakuwane. Oryginał to po prostu did.
Założyłem dzisiaj wiązkę i została mi jedna wtyczka... Ma ktoś pomysł od czego może być? Nie wiem czy to zmęczenie ale będąc w garażu nie widziałem nic do czego mógłbym ją przypiąć. Poza tym kiepski ze mnie elektryk.
U mnie wisi identyczna i jest to pusty wtyk na wentylator chłodnicy.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FS650 '04 - toivias
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 74 zapytań