Zależy do czego potrzebuje ...
Mig\Mag jest najbardziej uniwersalny w warsztacie Tig też owszem ale do precyzyjnego spawania MIG i palnik acetylenowy w warsztacie to podstawa czy to pospawać coś pod autem , blachy i inne dziadostwa...
subek napisał/a:Poszukaj może jakiejś używki Lincolna, Esaba, Kemppi czy Ozasa w byle jakim stanie, wszystko będzie lepsze od tego ustrojstwa co wrzuciłeś :)
Zależy do czego potrzebuje ...
W byle jakim stanie ?
Nie do końca tak jest już tłumaczę ...
Mam spawarkę w warsztacie inwertera MIG 195 amp lekka mała wszędzie da się przewieźć blachy 5 ki przetapia bez problemu dałem 1500 zł za nową.
Jest to na częściach chińskich i ostatnio miałem jakieś zwarcie po 3 latach użytkowania z powodu wilgoci w garażu po zimie i nie było problemu z naprawą a koszt 280 zł !
Ale po rozmowie z kolesiem co mi to naprawiał mówił że ma problem bo naprawia drogą markową spawarkę wartą około 6000 zł . Wysiadła jedna mała cześć na płytce i to po 2 miechach po gwarancji ale producent jej samodzielnie nie sprzeda jak już to całą płytkę za bagatela 3000 zł !!!!
Więc tu bym uważał bo wszystko się psuję czy markowe czy chińskie jak nie masz masowej produkcji w garażu to wżyciu nie kupił bym sprzętu za 5 czy 10 tyś złotych. Bo ta spawarka na siebie nie zarobi no chyba że cię stać a wtedy to całkiem inna bajka.
I mam porównanie bo trochę się w życiu zawodowo na spawałem w różnych firmach gdzie były bardzo dobre spawarki które także strzelały focha ...
Jak masz sporadycznie używać to polecam coś w rozsądnych pieniążkach
https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo