Odp: supermoto do 50ccm
ja bym ci radził kupić jak coś z am6 to honde hm masz pełny zakres regulacji w wersji six
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » supermoto do 50ccm
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja bym ci radził kupić jak coś z am6 to honde hm masz pełny zakres regulacji w wersji six
czyli o utrzymanie sie nie martwić. byle żebym dosięgal chociaż jedną noga... to w takim razie jakie sm(50ccm) lub crossa( do 150 ccm) byście polecali?
Kolego nie ma co pisać, bo jeszcze z 10 stron możemy tu wałkować....
Odpal jakieś serwisy aukcyjne, poproś kogoś, aby Cię tam podrzucił i się przymierz do różnych motocykli...
Oprócz tego czy sięgniesz nogą, ważne jest to, abyś dosięgał do kierownicy i swobodnie nią operował.
Wytypuj sobie 10 modeli motocykli, i przymierz się do każdego i sam zdecyduj na czym Ci było najwygodniej.
Bierz też pod uwagę, że np taką motorynkę czy simka kupisz już poniżej 1000-1500 zł, na coś innego musisz dać więcej...
Osobiście bym zaczął na Twoim miejscu od czegoś słabszego....
Kolego nie ma co pisać, bo jeszcze z 10 stron możemy tu wałkować....
Odpal jakieś serwisy aukcyjne, poproś kogoś, aby Cię tam podrzucił i się przymierz do różnych motocykli...
Oprócz tego czy sięgniesz nogą, ważne jest to, abyś dosięgał do kierownicy i swobodnie nią operował.Wytypuj sobie 10 modeli motocykli, i przymierz się do każdego i sam zdecyduj na czym Ci było najwygodniej.
Bierz też pod uwagę, że np taką motorynkę czy simka kupisz już poniżej 1000-1500 zł, na coś innego musisz dać więcej...
Osobiście bym zaczął na Twoim miejscu od czegoś słabszego....
+1
A z tym "utrzymywaniem" nie ma co siać paniki, nawet jeśli na początku będziesz sie gibał jak cytując klasyka "pierdolony rezus" to po czasie sie ogarniesz, tak jak pisali tu nie utrzymujesz 100kg tylko je podpierasz.
Nie będe oryginalny pisząc ze tak jak sporo ludzi na forum jestem niski i w dodatku kurdupel, przy 175cm nie dosięgam na płasko obiema nogami ziemi, jedynie palcami a to wystarcza, choć wygodniejsze jest i tak siedzenie lewą stopa na podnóżku a prawą opierając sie pewnie całą stopą o ziemie.
Na początku TTRka mnie wagą i wysokością poniewierała jak psa a teraz doszedłem do wprawy pozwalającej mi tego kloca odpalać z kopajki stojąc lewą nogą na ziemi, łapami trzymając kiere a prawą kopać tą 600cc lokomotywę, tak że nie ma strachu ;)
Zresztą zerknij sam:
no to w takim razie jakie sm do 50ccm polecacie? patrzyłem na tą honde hm tylko mały wybór w niej jest :/
Wszystko co ma AM6.
przykładowe motorki z AM6:
Rieju SMX
Peugeot XPS
Yamaha DT
Honda HM
Beta RR
z silnikiem Derbi
Derbi Senda
Gilera Smt
[url]http://tablica.pl/oferta/rieju-smx-70-50-po-remoncie-nie-dt-mrx-senda-sm-CID5-ID40M1d.html[/url]
Bardzo polecam, jak chcesz pewny i przez długi czas bezobsługowy sprzęt :))
a jaka bezawaryjność w silniku derbi ? :P
[url]http://tablica.pl/oferta/rieju-smx-70-50-po-remoncie-nie-dt-mrx-senda-sm-CID5-ID40M1d.html[/url]
fajny ;) tylko za daleko ode mnie :/ bo ja mieszkam w lbn :/
[url]http://tablica.pl/oferta/supermoto-cpi-50-CID5-ID3GJmt.html#a399a51d28[/url]
wlasnie znalazlem go kilka dni temu. tylko ja narazie az tak sie nie znam na mechanice i wątpie żebym sobie z tym poradzil :/ ale może poprosze rodziców i pojade na ogledziny...
Silniki Derbi to niemal to samo co AM6, też dobre silniki, a co do tego co ktoś wkleił nie kupuj CPI bo tam jest chińska podróbka AM6, nie polecam.
Pzdr
Cpi ma lepszy silnik od am6, bo wszystkie części pasują z am6 a dodatkowo posiada cylinder na nicasilu.
to ja już w końcu nie wiem czy warto myśleć nad tym cpi czy nie.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » supermoto do 50ccm
Wygenerowano w 0.063 sekund, wykonano 80 zapytań