16

Odp: supermoto do 50ccm

a może by wziąsc jakiegos crossa? ;D polatać na nim przez sezon a później jak zrobie am(i troche podrostne; D ) to przesiąść sie na sm?  tylko jak crossa to coś chińskiego czy markowego?

17

jeśli mówisz o crosie czy tam enduro pokroju yamahy dt czy derbi senda, to będzie jeszcze wyższy, ze względu na opony terenowe

zagubiony między 4t/2t

18

potop66 napisał/a:
K@mil napisał/a:
Pejwul_sm napisał/a:

wiecej mleka wpierdalać

Kolego, bez wulgaryzmów, autor tematu ma dopiero 12 lat ;).

hahah zezwalam na pisanie wulgaryzmów :D 

a nie bedzie brakowalo mocy? :D na simsonku?

dobra poprwawione a co do sima chyba najlepsze wyjście za wysokie nie jest więc chyba styknie ale pamiętaj o jednym może moje słowa zabrzmią dziwnie ale kup naprawdę lepsze ciuchy przynajmniej jakiś buzer i kask z homologacją naprawdę moto można wymienić a głowy to tak nie zbyt: ;)

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

19 Ostatnio edytowany przez vlo (2013-10-26 08:50:57)

honda crf 50/70. moj 5 letni syn ogarnia wiec powinienes dac sobie rade ;)

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

20

kup sobie simsonka s51 , 4 lata pojeźdź i urośnij , i na 16 możesz sobie zrobić A1 i patrzeć za jakąś sm'ką 125
simsonek może dupy nie urywa , ale nigdy Cię nie zawiedzie i fajnie się jeździ ;))

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

21

kammajor napisał/a:

jeśli mówisz o crosie czy tam enduro pokroju yamahy dt czy derbi senda, to będzie jeszcze wyższy, ze względu na opony terenowe

jakbym miał kupić jakiegoś crossa to albo jakąś chińszczyzne ;P  albo ktm sx 65 ;P bo na nim juz siedzialem i byl nawet ciut zamały :/

22

A musisz mieć homologację czy nie?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

23

Powiem tak: najlepiej by bylo gdybym teraz odrazu kupil sm z homologacją ale jeżeli niczego nie znajde fajnego to poprostu kupie crossa(bez homologacji) naucze sie na nim jezdzić, troche podrosne i na nastepny sezon kupie sm :D

24

Skoro i tak nie ma prawka AM ( i przez kolejne 2 lata nie będziesz miał ), to kupuj chińską 125cc i tyle. Mocą nic Ci nie powinien zrobić, a polatać już jakoś można. KTM sx 65 jest z tego co wiem bardzo mały i dla dzieci może do 9-10 roku życia maksymalnie. Za to sx 85 już krzywdę by Ci mógł zrobić :)

Kawasaki KX250F

25

Mnie osobiście bardzo podoba się CRF 150.
Jest to 4T więc Cię nie zabije. A potrafi to ładnie zapierdalać.
Można łatwo przerobić na supermoto. Kanapa ma 83cm. Po założeniu małych kół będzie miał 7xcm więc powinieneś dotykać obiema stopami.
Motocykl może Ci służyć do końca życia. Za granicą są nawet kategorie wyścigów supermoto dla tych pojemności.
http://www.mmracing.biz/CRF%20150R%20MM%20racingcrop.jpg

[url]http://www.youtube.com/watch?v=2qpfoHOF3o0[/url]

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

26 Ostatnio edytowany przez potop66 (2013-10-26 12:57:39)

punk891 napisał/a:

Skoro i tak nie ma prawka AM ( i przez kolejne 2 lata nie będziesz miał ), to kupuj chińską 125cc i tyle. Mocą nic Ci nie powinien zrobić, a polatać już jakoś można. KTM sx 65 jest z tego co wiem bardzo mały i dla dzieci może do 9-10 roku życia maksymalnie. Za to sx 85 już krzywdę by Ci mógł zrobić :)

z tego co wiem to ktm sx 85 jest w dwóch wersjach silnikowych: jedna to 65ccm tylko na wiekszych kolach a druga to juz 85 która ma okolo 30 km :D  niedaleko mnie jest diler ktm'a jak tam bylem to mieli wlasnie i sx 65 i sx 85 ;P jak siedzialem na 65 to byla dobra dla mnie :D (moze troszeczke zamala)

hacker33 napisał/a:

Mnie osobiście bardzo podoba się CRF 150.
Jest to 4T więc Cię nie zabije. A potrafi to ładnie zapierdalać.
Można łatwo przerobić na supermoto. Kanapa ma 83cm. Po założeniu małych kół będzie miał 7xcm więc powinieneś dotykać obiema stopami.
Motocykl może Ci służyć do końca życia. Za granicą są nawet kategorie wyścigów supermoto dla tych pojemności.

Jak bez homologacji to lepiej na oponach terenowych xD a na jekiej wysokosci było by siedzenie na oponach terenowych? czy dało by sie też wlasnie jakieś mniejsze opony dać zeby byl na wysokosci okolo 78-80?

27

jeszcze dodam ze dzisiaj zmierzylem sb dlugość nogi i na palcach wynosi ona 82 cm :D może jednak dałbym rade na czyms pokroju derbi senda/drd w sm?

28

a czy musisz dotykac stopami do ziemie (na raz)? widzialem jak malec, chyba 10-11 lat, latal na cr85 w sm. przy starcie stal jedna noga na ziemi a druga mial zarzucona na siedzenie (pod kolanem). sam chcialem synowi taka kupic ale zdrowy rozsadek wzial gore.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

29

tylko czy jedną nogą utrzymałbym derbi sende/drd?

30

zależy od mięsnia to już sam musisz sprawdzić

Honda hm w planach crf 2007 replica :D