Temat: Filtry powietrza K&N
Siemanko
Używacie zamienników K&N? tego typu
Warto wykładać na to kasę? Czy poza dźwiękiem nic się nie zmieni? Jakie są jego wady i zalety?
Pozdro
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Filtry powietrza K&N
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemanko
Używacie zamienników K&N? tego typu
Warto wykładać na to kasę? Czy poza dźwiękiem nic się nie zmieni? Jakie są jego wady i zalety?
Pozdro
Długowieczność, myjesz i jedziesz dalej, choć mi polecono zamiast K&N filtr DNA do KTM 690 SMC bo ponoć polecający miał złe doświadczenia z K&N. Polecał nie ktoś znajomy handlujący DNA, tylko doświadczony mechanik.
a ja mam w SMC KNa, jedyny minus tego rozwiązania to cena. ponoć jest on high air flow czy jakoś tak.
No na pewno większy przepływ powietrza jest w obu. Jeśli masz akcesoryjny wydech to taki filtr powietrza to raczej konieczność.
Dobry filtr, ale co niektórzy myślą, że wystarczy założyć i latać. A tu trzeba go myć i nasączać tak jak filtr gąbkowy.
Akurat na model do Huski jest promo na Amazonie za 60$ z przesyłką i stąd moje pytanie. Majster czytałem Twoje posty na ten temat na motoxie, wynika z nich że w teren lepiej sobie zostawić gąbkę a na tor SM ten K&N będzie lepszy?
p.s nie byłem w garażu dzisiaj, jutro dam cynk z tą tarczą
Jeśli mówimy o K&N to tylko na szosę/tor SM. Będzie on lepszy pod względem zmniejszenia oporów przepływu (większa powierzchnia). Konieczna jest do tego reg. gaźnika. Nie ma też co oczekiwać cudów po wymianie samego filtra.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Filtry powietrza K&N
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 85 zapytań