Temat: Zmiana rozmiaru kasku
Cześć,
Czy zmiana rozmiaru kasku po przez kupienie samego wkładu(środka) jest możliwa? Mam kask no fear, roz. L, jest trochę za duży. Przydałby się M.
Jest to możliwe? Czy to jest mit?
Pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Zmiana rozmiaru kasku
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć,
Czy zmiana rozmiaru kasku po przez kupienie samego wkładu(środka) jest możliwa? Mam kask no fear, roz. L, jest trochę za duży. Przydałby się M.
Jest to możliwe? Czy to jest mit?
Pozdrawiam.
To zależy do firmy.
Jedni producenci mają np. 3 rozmiary skorup resztę rozmiarów zmieniają wnętrzem.
Jednak większość ma dla każdego rozmiaru osobną skorupę.
Przy FOX zmiana wkładu nic nie zmieniła - sam przerabiałem. A na stronie wyczytałem że mają 7 rozmiarów skorup co by wszystko wyjaśniało.
Ale często jest tak ze wkładki wewnętrzne maja swoja rozmiarowke. Np w shoei sa chickpady L M S itd można wtedy po jakimś czasie używania lepiej dopasować sobie kask
Ja kupując kask firmy 661 z racji braku L w wybranej kolorystyce ( była tylko XL) otrzymałem wkład z L - ki . Facet przełożył przy mnie mięso z jednego kasku do drugiego i powiedział, że zarówno do L jak XL jest ta sama skorupa ;). Także musisz się zorientować. Zapytaj w sklepie ;).
Strona No fear to jakaś padaka...
Napisałem zapytanie o skorupę i wpinkę do jakiegoś kolesia z allegro co sprzedaje te kaski, zobaczymy co mi powie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Zmiana rozmiaru kasku
Wygenerowano w 0.049 sekund, wykonano 75 zapytań