Temat: KTM Duke II 640 - pytania żółtodzioba
Siemanko wszystkim
Wczoraj wszedłem w posiadanie Duke'a Gajosa. Ogólnie jest w nim kilka rzeczy do ogarnięcia, ale myślę, że o większość nie będę się Was pytał. Nie chcę też zanudzać/zamęczać Gajosa wszystkimi pytaniami. Ten temat traktuję jako źródło informacji na temat tego jak go użytkować, jeździć nim i ogólnie wszystko czego nie wiem na temat LC4. Niektóre pytania mogą się Wam wydać śmieszne inne nie, ale musicie mi wybaczyć brak doświadczenia z 4suwami i ogólnie SM :) Czego nie znajdę u wujka google to myślę, że uzyskam odpowiedź u Was - starych wyjadaczy.
Pierwsza porcja pytań:
1. Jak wrzucacie biegi w swoich LC4? Używacie sprzęgła do podbijania i redukowania? Dostałem radę żeby robić to bez sprzęgła (jedynie odpuszczać gaz). Skrzynia nie dostaje "po dupie" przy jeździe bez sprzęgła? Gdzieś coś przeczytałem że te skrzynie (LC4) są do tego przystosowane, ale zbyt wiele nie wyczytałem dlatego się pytam Was.
2. Ma ktoś link do serwisówki Duke'a/LC4?
3. Podobno żarówkę w tylnej lampie, która często pada przez silne wibracje można zastąpić LED'em. Poleci ktoś coś?
4. Jaki środek polecacie do smarowania łańcucha?
5. Jest jakiś dobry zamiennik linki od prędkościomierza? Czy tylko oryginał KTM wchodzi w grę?