Temat: Wiek opony
Cześć
Jak to jest z wiekiem opony? Bo mam możliwość kupić używkę w dobrej cenie. DOT 308 oznacza 1998 rok? DOT 4005 zaś 2005?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Wiek opony
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć
Jak to jest z wiekiem opony? Bo mam możliwość kupić używkę w dobrej cenie. DOT 308 oznacza 1998 rok? DOT 4005 zaś 2005?
DOT składa się z 4 cyfr
Olaff-co Ty wiesz, w nogach śpisz xD
DOT do 2000 roku 3 cyfry
DOT po 2000 roku 4 cyfry
Czyli 98 rok.
Generalnie nowa opona-leżak do 2 lat
Używana do 5 lat.
joł
Odmieniłeś moje życie, a ja głupi tak długo żyłem w nieświadomości :/
Odmieniłeś moje życie, a ja głupi tak długo żyłem w nieświadomości :/
i jezdziłeś na oponach DOT 308 myśląc że są z 2008 ??? :-))))
Nie miałem niestety styczności z takimi oldtimerami
Generalnie nowa opona-leżak do 2 lat
Używana do 5 lat.
bez przesady ja ostatnio całkiem nieźle pojechałem wyścigi na 3 letniej gumie, zajebiście trzymała, zero stresu
SFMario napisał/a:Generalnie nowa opona-leżak do 2 lat
Używana do 5 lat.bez przesady ja ostatnio całkiem nieźle pojechałem wyścigi na 3 letniej gumie, zajebiście trzymała, zero stresu
Zgadzam się z Materką - ostatnio zjezdziłem 2 szt michała power race z miękką mieszanką DOTy 2005 - dla niewtajemniczonych miały 8 lat kleiły lepiej niż niejedna nowa opona śmigałem na nich na ulicy, torze i w terenie, więc luzik i bez stresu
a ja właśnie słyszałem że jak są 3 cyfry to jest poniżej 2000r
Materka napisał/a:SFMario napisał/a:Generalnie nowa opona-leżak do 2 lat
Używana do 5 lat.bez przesady ja ostatnio całkiem nieźle pojechałem wyścigi na 3 letniej gumie, zajebiście trzymała, zero stresu
Zgadzam się z Materką - ostatnio zjezdziłem 2 szt michała power race z miękką mieszanką DOTy 2005 - dla niewtajemniczonych miały 8 lat kleiły lepiej niż niejedna nowa opona śmigałem na nich na ulicy, torze i w terenie, więc luzik i bez stresu
Mam to samo, nie czułem różnicy z przesiadki 07 na 12..
A co lepsze, "specjalisci" z f650gs.pl zjebali mnie z góry na dół że 2006 to opona na której nie da się jeździć. ( zapewne nie jeden tak lata tylko boi sie przyznać )
Że to zabójstwo itp... Osobiście sam latam na 2011, 2012 ale nie robi dla mnie różnicy starsza opona.
Oczywiście wiadomo, zależy jak przechowana.
Ktoś wypowie się na temat DOT 308 ?? bo strasznie odbiegliśmy od tematu
Ktoś wypowie się na temat DOT 308 ?? bo strasznie odbiegliśmy od tematu
No teoretycznie to jest 30 tydzień 1998 bo raczej nie 1988, wiem że pomiędzy 80 a 90 były jakieś znaczki czy trojkaty ale nie wiem jakie.
Chyba że pytasz jak się trzymają ?
Ta jest, piętnasty rok leci.
temat edytowany *hermes
dziękuje za fachową opinię :-)
Szwinia - to daj też fachową opinię ile jest warta taka piętnastka? i gdzie ma zastosowanie?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Wiek opony
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 78 zapytań