1

Temat: Dziwna sprawa z kupującym

Panowie, mam pewien problem. W sumie to nie wiem czy to do końca jest problem czy jakiś fart. Po dłuższej ciszy związanej ze sprzedażą Ktma, pisze do mnie maile jakiś człowiek po angielsku. W pierwszej wiadomości spytał się jaka cena ostateczna, więc odpowiedziałem mu żeby najlepiej zadzwonił to się dogadamy, w kolejnym że jednak cena mu pasuje i żeby wysłać zdjęcia. Po ponownej prośbie o kontakt telefoniczny chciał już tylko dane do przelewu. Chce kupić moto bez oględzin, w każdym poście pisze żeby podać numer konta to przeleje pieniądze, że po moto przyjedzie jego agent i podpisze umowę. Prosiłem go żeby zadzwonił to odpisał, że nie używa telefonu bo jest głuchy i jedyna droga kontaktowa to mail. Pytałem się go kilka razy skąd jest, gdzie znalazł ogłoszenie, a on tylko w kółko żeby się nie przejmować, podać numer konta, a resztą zajmie się jego agent. Sam nie wiem co z tym zrobić, w sumie zależy mi na sprzedaży moto w miarę szybkiej, a jak to faktycznie tak wygląda jak on pisze to był by mega fart, bo koleś wpłaca całą kasę bez żadnego gadania i negocjowania, w dodatku nie odbiera moto sam tylko wysyła jakiegoś pionka. Co o tym sądzicie?

EXC 125 pomarańczowy :) --- sprzedany
exc 200 08'

2

Odp: Dziwna sprawa z kupującym

Ściema.. Wałkowane już wiele razy na forum.

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

3

Też tak mi się wydaje, ale z ciekawości co by później mogło być?

exc 200 08'

4

Temat wałkowany nie raz. Poszukaj i poczytaj na forum.
W necie też znajdziesz.
Jest to oszustwo i tyle. Co tu więcej chcesz wiedzieć?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5 Ostatnio edytowany przez sobekkk (2013-07-30 10:28:09)

w zasadzie jak mu podasz nr konta bankowego to jedyne co morze zrobic to przelac Ci kase...
nie wroci jej jak dojdzie
o ile Ty sie nie zgodzisz na jakas zamote z PayPalem albo czesciowa wplate to czemu nie...

ale watpie zeby to doszlo do skutku... pewnie bedzie ze nie moze przelac i zeby dac pay pala - wtedy olej.

6

ok, w takim razie dziękuję za pomoc ;)

exc 200 08'

7

haslo do wyszukiwarki "przekręt nigeryjski".

Zamykam z racji takiej,  że temat wielokrotnie i szczegółowo  był omawiany.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30