Temat: Dziwna sprawa z kupującym
Panowie, mam pewien problem. W sumie to nie wiem czy to do końca jest problem czy jakiś fart. Po dłuższej ciszy związanej ze sprzedażą Ktma, pisze do mnie maile jakiś człowiek po angielsku. W pierwszej wiadomości spytał się jaka cena ostateczna, więc odpowiedziałem mu żeby najlepiej zadzwonił to się dogadamy, w kolejnym że jednak cena mu pasuje i żeby wysłać zdjęcia. Po ponownej prośbie o kontakt telefoniczny chciał już tylko dane do przelewu. Chce kupić moto bez oględzin, w każdym poście pisze żeby podać numer konta to przeleje pieniądze, że po moto przyjedzie jego agent i podpisze umowę. Prosiłem go żeby zadzwonił to odpisał, że nie używa telefonu bo jest głuchy i jedyna droga kontaktowa to mail. Pytałem się go kilka razy skąd jest, gdzie znalazł ogłoszenie, a on tylko w kółko żeby się nie przejmować, podać numer konta, a resztą zajmie się jego agent. Sam nie wiem co z tym zrobić, w sumie zależy mi na sprzedaży moto w miarę szybkiej, a jak to faktycznie tak wygląda jak on pisze to był by mega fart, bo koleś wpłaca całą kasę bez żadnego gadania i negocjowania, w dodatku nie odbiera moto sam tylko wysyła jakiegoś pionka. Co o tym sądzicie?
exc 200 08'