1

Temat: Co studiujecie/polecacie?

Drogie Koleżanki..Drodzy Koledzy..
W związku z zakończeniem pewnego etapu życia, a mianowicie ukończniem szkoły średniej zwieńczonej maturą, zamierzam wybrać się na studia.. Tylko pytanie na jakie? Najbardziej interesowałby mnie kierunki techniczne, nie żadne humanistyczne czy coś w ten deseń. Zwracam się z pytaniem do studiujących oraz tych którzy już zakończli studia - Co polecacie? Wiadomo najlepsze byłyby takie po których odrazu można byłoby znalezc pracę dobrze płatną, ale w PL to tak szybko raczej nie ma.. Czekam na wasze propozycje! :)

Robię krok w tył, by zrobić dwa do przodu..

2

Odp: Co studiujecie/polecacie?

http://img.sadistic.pl/pics/689b691398b4.jpg

pracy jest duzo np. po informatyce lub czymkolwiek abys umial myslec i programowac.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

3

[url]http://www.wso.wroc.pl/[/url]

motoslide.com

4

Już jesteś na dobrej drodze, bo się chociaż zastanawiać zacząłeś - bądź dzielny ;) Sporo osób zlewa to i idzie gdzie łatwiej albo gdzie znajomi... ci sami często zdziwieni są, że studiując okresy godowe pingwinów żółtookich nie są rozchwytywani na rynku pracy...

Może zacznik od tyłu? :) Tzn. co chciałbyś w życiu robić?

I oczywiście niepomijalny aspekt - czy ktoś Ci za to będzie dobrze płacił :)

W każdym razie - powodzenia!

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

5

Jak chcesz dobrze zarabiać to raczej pozostaje Ci własna działalność.
Pytanie o kierunki...pytanie co umiesz i czym się interesujesz?
Ktoś powie informatyka a Ty się nie znasz nic a nic na kompach wiesz tylko jak włączyć pasjansa to dziwne abyś ukończył taki kierunek.

Ja bym powiedział, że o karierze decyduje nie kierunek studiów a charakter człowieka.
Ludzie odważniejsi i bardziej kreatywni zachodzą dużo wyżej niż szare myszki bo dobrych kierunkach.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

W Polsce na dobre zarobki zaraz po studiach raczej nie ma co liczyć. Żadne studia nie przygotowują do pracy. Ja studiuję geodezję i pewnie mój początek w tej branży zacznę od najmniejszej krajowej :) Co do geodezji to sam kierunek studiów jest ciekawy, ale tutaj nie zawsze będzie czas na piwko i balety ze znajomymi :)

7

lepiej wcale nie studiuj szkoda na to czasu w PL takie jest moje zdanie...

8

Myślałem nad logistyką i transportem bo ponoć to "kierunki z przyszłością".. Jakie by nie były to lepiej mieć już te wyższe nawet dla samego siebie. Co do działalności to grubo się nad tym ostatnio zaczęłem zastanawiać ;)

Robię krok w tył, by zrobić dwa do przodu..

9

Jak zaczynalem studia to tez poszedlem na kierunek z przyszloscia, a po ukonczeniu okazalo sie, ze z przyszloscia sa teraz inne kierunki.
Studiuj to co bedzie Cie interesowalo, inaczej bedzie ciezko wytrwac do konca ;)
Branza IT jest dobrze platna i napewno jeszcze dlugo dlugo bedzie zapotrzebowanie. No i gama kierunkow duza.

10

Tu masz odpowiedz na swoje pytanie od 0:09 :

[url]https://www.youtube.com/watch?v=9O-ZI0Kzttg[/url]

I postaraj sie jeszcze zebys byl w tym zajebisty.

Kasa sama przyjdzie

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

11

Robson napisał/a:

Myślałem nad logistyką i transportem bo ponoć to "kierunki z przyszłością"

Najwyraźniej znajomi którzy Ci takie pomysły podsuwają, nie życzą Ci najlepiej.

Tak się składa że prowadzę działalność transporowo-spedycyjną. Po studiach w tym kierunku, chętnie bym Cię widział na stanowisku spedytora w mojej firmie, daję Ci rynkowe 3k pln i 5 zestawów o które Ty masz dbać aby rentownie, bez przestojów jeździły po europie. Jeśli nie podołasz nie mamy o czym rozmawiać.

Reasumując transport spedycja i logistyka to teraz ciężki kawałek chleba.

SMCR AKR

12

Studiuj chemie, przyda Ci się później do pracy w McDonaldzie, bo znając nasze realia to co byś nie studiował i tak wylądujesz w fast foodzie..

READY TO >> TERROR

13

a o budownictwie co słyszeliście?
... studiuje ktoś albo pracuje już w branży (oczywiście nie jako zwykły robol na budowie)
???

wr 250x

www.bikersbook.pl

14

Branża budowlana w tej chwili leży i kwiczy, cholera wie co będzie jak studia będziesz kończył :)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

15

Dzis jak ktos nie ma pomysłu na siebie to nie ma co studiować praca go nie znajdzie w Polsce.