1

Temat: Słabo widoczna tablica rej.

Nie wiedzieć czemu, starła mi się farba z literek na tablicy i powoduje to, że są one dosyć słabo widoczne. Czy w przypadku kontroli mogliby się przyczepić do tego. Powinienem pomalować je czy dać sobie spokój? W sumie to jeżdżę już tak jakiś czas i jak dotąd zero problemów.

Kawasaki KX250F

2

Odp: Słabo widoczna tablica rej.

Ty się z tego powodu smucisz? Powinieneś się cieszyć :))
A tak serio to obowiązkiem kierowcy przecież jest zadbać o to by pojazd był sprawny i miał czytelne tablice rej.
Więc jako przykładny użytkownik dróg prosisz o wydanie nowej blachy :) ale nie rób tego hehehe

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

3

To znaczy mnie to w ogóle nie smuci, tylko ciekawy byłem, czy mogą mi za to jakieś problemy zrobić. W sumie to nie moja wina, że taki shit robią :)

Kawasaki KX250F

4

Tani sposób to marker czarny

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto

5

Sposób to ja sobie znajdę, o to się nie ma co martwić. Eee tam, jeżdżę i nie będę się bawił w nic, jak coś zaczną się pluć, to wtedy poprawię.

Kawasaki KX250F

6

z drugiej strony skoro płacimy tyle za te kawałki aluminium to czemu nie spełniają one jakiś norm wytrzymałościowych? gną się na wszystkie strony, ścierają itp itd. porażka, wracając do tematu lepiej to ogarnij bo znajdzie się cfaniaczek jeden z drugim z drogówki i za gówno dowód wezmą, szkoda nerwów uwierz mi ;p

7

Wóź przy sobie czarny olejny marker i jak się doczepią to pomaluj przy nich hehe

8

Confusing napisał/a:

Wóź przy sobie czarny olejny marker i jak się doczepią to pomaluj przy nich hehe

Nie takie głupie :))
To mówicie, że najlepiej markerem po prostu maznąć?

Kawasaki KX250F

9

Jeśli będzie taka potrzeba to tak ;p

10

_Radzio_ napisał/a:

z drugiej strony skoro płacimy tyle za te kawałki aluminium to czemu nie spełniają one jakiś norm wytrzymałościowych? gną się na wszystkie strony, ścierają itp itd. porażka, wracając do tematu lepiej to ogarnij bo znajdzie się cfaniaczek jeden z drugim z drogówki i za gówno dowód wezmą, szkoda nerwów uwierz mi ;p

Nie przejmuj się są projekty wprowadzenia tablic rejestracyjnych do motocykli które po zgięciu po prostu pękają, coś jak duraluminium.
A celem tego jest to by bajkerzy nie podginali blach. Wtedy normy wytrzymałościowe będą znikome hehehehe.

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.

11

Jeździłem z czarną blachą (w sumie ciągle jeżdżę) z której białą farba z literek zeszła prawie do zera. Dwa razy mnie zatrzymali, raz z ciekawości, że ktoś jeszcze ma czarne tablice, a drugi raz bo myśleli, że nie mam tablicy. Zobaczyli że są, zalecili pomalować i kazali jechać dalej. Diagnosta jedynie powiedział, że jak nie odmaluje literek to mi nie podbije przeglądu (dwa razy podbił, zobaczymy czy jeszcze pamięta :P)

DRZ400SM, KTM 990 ADV

12

Jvezii napisał/a:
_Radzio_ napisał/a:

Nie przejmuj się są projekty wprowadzenia tablic rejestracyjnych do motocykli które po zgięciu po prostu pękają, coś jak duraluminium.
A celem tego jest to by bajkerzy nie podginali blach. Wtedy normy wytrzymałościowe będą znikome hehehehe.

To ciekawe jak ja przymocowac zeby nie pekla w takim lc4

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

13 Ostatnio edytowany przez _Radzio_ (2013-06-29 13:28:36)

jak wprowadzą takie gówno i bede zmuszony zmieniać tablice to wsadze ją w jakąś gablotke i będe w plecaku woził.

14

cross myślisz że oni się tym będą przejmować? Ministerstwo transportu hehe

Ministerstwo Transportu ma dość piratów drogowych wśród motocyklistów.

Na pewno znacie sposób na ucieczkę przed identyfikacją w postaci zaginania tablicy rejestracyjnej. Jeżeli nie robiliście tego sami, to widzieliście albo słyszeliście od znajomych. Nie trzeba tłumaczyć o co chodzi.

Problem jest jednak taki, że władze też wiedzą o co chodzi i planują z tym walczyć. Ministerstwo Transportu pracuje właśnie nad tablicami produkowanymi z takiego materiału, który przy próbie zginania będzie pękał. Z punktu widzenia prawa pomysł jest całkiem słuszny. Zdaniem władz ułatwi to identyfikację ze zdjęć z fotoradaru i videorejestratorów, przyczyni się do zmniejszenia liczby ucieczek oraz niezatrzymania się do kontroli drogowej. Z drugiej strony jesteśmy wręcz pewni, że czytając tą wiadomość, ręce zacierają producenci i sprzedawcy wynalazków typu ramka na tablicę z kurtyną sterowaną z kierownicy lub mocowanie blachy składające się z pomocą silniczka elektrycznego. Cóż, akcja powoduje reakcję, a popyt zwiększa podaż.

Projekt zmian jest w fazie uzgodnień międzyresortowych i jest prawdopodobieństwo, że wejdzie w życie już w najbliższym sezonie. Póki co za jazdę z podgiętą tablicą grozi zatrzymanie dowodu rejestracyjnego.

To ten artykuł

15

W którym sezonie ?  tym? następnym ?

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto