1

Temat: Niskie osiągi husqvarna wr 125

Siemano

Panowie, mam problem. Jesienia zatarłem Huske Wr 125 2001r. Wymieniłem w zime łożyska, uszczelniacze, tłok Wossnera, dałem cylek do szlifu i mam wsadzoną szklankę nicasilową.

Przed zatarciem miała naprawde duzo mocy, v-max 125km/h.

Teraz dotarłem, ale osiągi się zmniejszyły.... Cały czas kombinuje z regulacją, ale wciąż jest coś nie tak. v-max 100km/h, odpala tylko na ssaniu, jak puszcze ssanie to na wolnych jest nagły wystrzał z wydechu i gaśnie. Jak przyśpieszam, na niskich obrotach ma srednio moc, na średnich ma bardzo mało i nie przyśpiesza, a jak zredukuje bieg na nizszy to wbije sie na wysokie i ma wielkie odejście i przyśpiesza bardzo dobrze.

Przełożenie:

12/52

Próbowałem zmienić zębatke zdawczą i zobaczyć czy poprawi się v-max, zmieniłem na 14z. miał 110 na 5 biegu, jak wrzucałem na 6 to wchodził na te średnie obroty ani nie przyśpieszał ani nie zwalniał na pełnej manetce... Czyli tak jakby nie miała siły przebić się przez te średnie obroty..

macie jakieś pomysly? Coś zeby jechała troche szybciej, nie strzelała na wolnych i nie gasła orazzeby zrobić coś z tymi wolnymi obrotami...

Z góry dziekuje za wszelką pomoc
Pozdro!

2

Odp: Niskie osiągi husqvarna wr 125

Zobacz silniczek od zaworów czy jak dociskasz manetką to reaguje.

Husqvarna SM 125S - drwal

3

reaguje

4

Dziwne, miałem ten sam problem to zawór wydechowy nie otwierał i nie zamykał się przy "kręceniu manetą". Sprawdź jeszcze raz czy wszystko ok z zaworem ewentualnie lewe powietrze bierze.

P.S Jeśli dałeś cylek do szlifu to powinieneś się skupić na prawidłowej regulacji gaźnika, mówię tutaj o większych dyszach bo komora spalania również się powiększyła.

Husqvarna SM 125S - drwal

5

komora spalania jest taka sama, a z zaworem wszystko ok jest..

6

Spróbuj wyregulować i wyczyścić gaźnik oraz filtr powietrze, odkręć świece i napisz jaki ma kolor(najlepiej zdjęcie) i wedy można coś myśleć.

7 Ostatnio edytowany przez hero34 (2013-06-30 16:33:00)

wybaczcie, nie miałem neta przez pare dni...

tutaj macie zdjęcie świecy:
[url=http://www.tinypic.pl/fc2f8zbk2528]http://pics.tinypic.pl/i/00409/fc2f8zbk2528_t.jpg[/url]

Co ciekawe, teraz mam zamontowaną swiece denso, i tylko na tej wlasnie świecy chce odpalic. Pomimo tego, ze na innych (patrzyłem 4 inne) ma większą iskrę i świece mają tyle samo zwoji. Na tej swiecy iskra jest malutka, a tylko na niej odpala. Na wszystkoch innych strzela z wydechu

Kolejna sprawa to sprawa tłoka. mam teraz wsadzony tłok Wossner, z takimi 2 wgłębieniami po bokach. (znajomy powiedział "tłok odprężny"). Spotkaliście sie z tym kiedys? moze to byc powodem pomimo tego ze owy tlok jest przeznaczony wlasnie do mojego silnika?

8

zbyt duża mieszanka jest to raz a dwa to powiedz jaki miałeś rozmiar tłoka wcześniej a jaki masz teraz. Bo jak masz teraz większy to pewnie wiem co jest nie tak. :)

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

9

mam identyczny rozmiar bodajze 54, jest taki sam. zbyt duza mieszanka czyli śrubke wykręcic, tak? bo za duzo paliwa? tylko ze ona juz jest na granicy i zaraz mi wypadnie w trakcie jazdy...

10

Bo czesto jest tak że robią szlif i nie regulują zaworu i zawór jak sie domyka do konca to po tłoku szlifuje i przedmuchy są.
W takim razie musisz obniżyć iglice wkręcić śrubkę i regulować od nowa.
Jak jest na wolnych obrotach i dajesz manetkę do końca to muli ją i potem dopiero się przebija czy gaśnie czy masz takie buuuu... a moze jest okej?

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.

11

jak pulsacyjnie bede dodawal to sie z niskich wkreci

12

Jak chcesz mieć wyregulowane tak ze bedzie dobrze i żywotnie to na początku delikatnie musi ja zmulic ale potem od razu ma sie wkrecać.
Czyli masz zle ustawiony gaznik i zalewa ci moto. Bedziesz jechał tego maxa to daj ssanie i zobacz czy cos sie zmieni.