Temat: Niskie osiągi husqvarna wr 125
Siemano
Panowie, mam problem. Jesienia zatarłem Huske Wr 125 2001r. Wymieniłem w zime łożyska, uszczelniacze, tłok Wossnera, dałem cylek do szlifu i mam wsadzoną szklankę nicasilową.
Przed zatarciem miała naprawde duzo mocy, v-max 125km/h.
Teraz dotarłem, ale osiągi się zmniejszyły.... Cały czas kombinuje z regulacją, ale wciąż jest coś nie tak. v-max 100km/h, odpala tylko na ssaniu, jak puszcze ssanie to na wolnych jest nagły wystrzał z wydechu i gaśnie. Jak przyśpieszam, na niskich obrotach ma srednio moc, na średnich ma bardzo mało i nie przyśpiesza, a jak zredukuje bieg na nizszy to wbije sie na wysokie i ma wielkie odejście i przyśpiesza bardzo dobrze.
Przełożenie:
12/52
Próbowałem zmienić zębatke zdawczą i zobaczyć czy poprawi się v-max, zmieniłem na 14z. miał 110 na 5 biegu, jak wrzucałem na 6 to wchodził na te średnie obroty ani nie przyśpieszał ani nie zwalniał na pełnej manetce... Czyli tak jakby nie miała siły przebić się przez te średnie obroty..
macie jakieś pomysly? Coś zeby jechała troche szybciej, nie strzelała na wolnych i nie gasła orazzeby zrobić coś z tymi wolnymi obrotami...
Z góry dziekuje za wszelką pomoc
Pozdro!