1

Temat: Kupie silnik do Yamahy WR YZ 426

Witam
Jak w temacie kupie  kpl silnik do Yamahy 426  WR lub YZ  w dobrym stanie  .
W moim   pękła korba i narobiło trochę szkód    2 kartery do wymiany   tłok   , korba, cylinder  , prawdopodobnie wał, jeszcze nie sprawdzałem   .
Jak by ktoś miał jakieś info proszę o pomoc .

Yamaha Wr426 ---> Yamaha YZ 426  /   Yamaha FZ6 S2   / Yamaha Yz 250

2

Odp: Kupie silnik do Yamahy WR YZ 426

Mogę zapytać co mogło być przyczyną tego? Nie wymieniana korba czy brak oleju? Czy jeszcze coś innego? Jakiej firmy korba była?

Szukaj też silników z WR YZ 400 to prawie to samo i łatwo można przerobić na 426 - niedawno jedną zrobiliśmy dla kolegi.

3 Ostatnio edytowany przez Odo (2013-06-13 22:46:21)

Korbę wymieniałem  jesienią na nową  bo mi się zatarło łożysko  na niej   , wiosna był kpl przegląd motoru,   wszystko grało, wyjechałem  z 15 razy w teren .
Pewnego wieczoru wymieniałem tarcze hamulcową tylną, rozgrzałem motor   i pojechałem zobaczyć jak hamuje, miałem  troszkę   za bardzo napięty łańcuch   i po kilometrze zawróciłem  , wyregulowałem   go i jeszcze raz pojechałem     po około 8 km  jeb   coś pierdo...    zaglądnąłem pod motor   a tam  obudowa rozwalona    po przepchaniu   8 km      odkręciłem osłonę  a tam   2 dziury,    że do silnika  zaglądnąłem , od tego czasu maszyna stoi w garażu   :(   .
Przeglądy robione regularnie  nie wiem co mogło być przyczyna   urwania korby   :(

4

Mógłbyś jeszcze napisać jakiej firmy korba była założona?

5

Odo, masz PW.

6

Korba Vesrah