1 Ostatnio edytowany przez romanice (2009-12-03 01:16:29)

Temat: Jaki KTM?

Witam wszystkich serdecznie w moim pierwszym poście :D

Mam pytanie przede wszystkim do znawców KTM-a ale i nie tylko, a mianowicie w najbliższym czasie zamierzam nabyć sprzęt typu supermoto, prawdopodobnie coś z KTM-a. Po głowie chodzą mi trzy modele lc4: 625, 640 oraz 660.

W związku z tym moje pytanie brzmi, jakie są różnice między tymi modelami, wady, zalety, ewentualnie który rocznik? A może yamaha xtx 660 albo drz 400?
Dodam że mam zamiar przede wszystkim jeździć po asfaltach ale sporo też będzie jazdy szutrowej.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

2

Odp: Jaki KTM?

romanice napisał/a:

Przesiadam się z gsxra 600 więc wysoka moc mile widziana :D  :D

http://scienceblogs.com/insolence/facepalm.jpg

jakubek

3 Ostatnio edytowany przez jareks (2009-12-03 02:04:53)

Mam pytanie przede wszystkim do znawców KTM-a ale i nie tylko, a mianowicie w najbliższym czasie zamierzam nabyć sprzęt typu supermoto, prawdopodobnie coś z KTM-a. Po głowie chodzą mi trzy modele lc4: 625, 640 oraz 660.

W związku z tym moje pytanie brzmi, jakie są różnice między tymi modelami, wady, zalety, ewentualnie który rocznik?

Poczekaj aż nasi dobrodzieje odpalą resztę forum z artykułami, poczytasz sobie ABC LC4.
Ja tam sie nei będę mądrzył oprócz tego że kup cokolwiek SM w dobrym stanie, nie wiem czy za pierwszym motocyklem SM znajdziesz wlasna odpowiedx czego szukasz w tej bajce, więc bym kupił cokolwiek i nei wiązał się zbytnio emocjonalnie. Motocykl to nie żona, kupić sprzedać można zawsze i bez niepotrzebnych scysji się rozstać :)
Poza tym po jakiego grzyba wstawiasz nowy temat jak tylko dziś są napoczete trzy nowe tematy o tym samym właściwie:
-jakie supermoto wybrac
-co wybrać na początek
-jaki ktm na poczatek
Jeśli takie tematy pojawiją się trzy na dzień to po jednym roku będziemy miec
1008 takich samych tematów co mnie osobiście subtelnie ale zauważalnie wkurwia. A i zastanawiam sie nad bliźnimi co im wadzi pisać w (już) xx takich samych istniejących wątkach i trzy razy na dzięń otwierają nowe ale o tym samym w sumie. Nie bierz zbyt do serca, to co napisałem to dla porządku tego miejsca.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

4

xt 660 - odradzam - padaka bez kopa
ja smigam ktm 690sm z 2007 - rewelacja

5

Marek G napisał/a:

690sm tez w teren padaka :)

SMR 505

6

kupuj hardcorową husqvarne :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

7

maciejwra napisał/a:

I do tego dziobal! :lol:

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

8

czytaj wątek z pierwszej strony KTM 620 SC LC4 supermoto tam masz taki sam temat jak założyłeś !!! :o

jest tam oferta mojej HUSQVARNY SM 610 gdyby Cię zainteresowała to zapraszam

9

maciejwra napisał/a:
Marek G napisał/a:

czemu padaka ???
ja po szutrze na oponach z supermoto(lekka kostka) szaleje,

10 Ostatnio edytowany przez maciejwra (2010-01-23 18:40:28)

Marek G napisał/a:
maciejwra napisał/a:
Marek G napisał/a:

czemu padaka ???
ja po szutrze na oponach z supermoto(lekka kostka) szaleje,

No po szutrze ok - zgodzę się ale żeby do lasu się gdzieś wbić to szkoda tej rury pod moto  :/

Bajros ładnie przypierdolił kiedyś i to nawet nie w lesie :)

SMR 505

11

Mam do sprzedania 640 LC4 SM PRESTIGE rok 2004 stan bardzo dobry, zarejstrowany. Jeżeli Cię interesuje to proszę o e-mail to wyślę zdjęcia.

12

Cały czas się rozglądam i poluje na 640 lc4 rocznik 2005+ czyli ten model z dwoma wydechami i jak do tej pory ciężko znaleźć jakąś ludzką ofertę. Czy to normalne że te modele z roku 06/07 z przebiegiem poniżej 10 000 chodzą koło 20tyś i więcej?!?! Szokuje mnie ta cena, do wydania mam jednak trochę mniej :P  Jak KTM nie wypali to zostaje xtx 660... ceny są dużo przyjaźniejsze tylko ta waga ponad 180kg... Co myślcie?

13

XTX osiągi ma umiarkowane, lc4 jest na sucho 16 kg lżejszy i silnik ma żwawszy, cena to kwestia gustu ale towary bardziej pożądane bywają droższe

14 Ostatnio edytowany przez jareks (2010-02-02 10:39:57)

Ultra radykalni fani SM-nie czytać  :P
Jeździłem na torze Yamahą MT-03 i jeździło mi się tym lepiej niż XR 650R SM. Motocykl bardzo, bardzo zwinny, fenomenalne hamulce (dwie duże tarcze), lepsze zawieszenie co do osiagów to tez niczego sobie. Jakbym miał wybiarac teraz pomiędzy klasą LC4, XR650 a MT-03, to wybór padłby na tego MT-03. Może nie wygląda jak pełnokrwiste SM, ale maszyna ma jaja a przy okazji jest bardzo uniwersalna. No i jeździła na torze lepiej niż przerobione na SM enduro Hondy (tzn przeróbka bez zawiasu, same heble i koła). Jedyny minuis to zbyt nisko osadzone podnóżki, za szybko szorowałem nimi o asfalt, no i biegi wchodzą tak "cywilnie", nie wchodza tak miękko i gładko bez sprzęgłowania.
W terenie nie jeździłem, a szkoda, bo jestem ciekaw-niestety motocykl uległ skasowaniu i nie mam już możliwości testowania.
Moim zdaniem dobra alternatywa jeśli ktoś potrzebuje maszyny na miasto-jest wygodniejsza, silnik lepiej zrównowazony, zawias typowo szosowy i w razie koniecznosci mozna jechać w trasę, a sprytem prawie ze nie odstaje od SM klasy LC4. Minus dla radykałów-nie wyglada jak SM.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

15

romanice napisał/a:

Cały czas się rozglądam i poluje na 640 lc4 rocznik 2005+ czyli ten model z dwoma wydechami i jak do tej pory ciężko znaleźć jakąś ludzką ofertę. Czy to normalne że te modele z roku 06/07 z przebiegiem poniżej 10 000 chodzą koło 20tyś i więcej?!?! Szokuje mnie ta cena, do wydania mam jednak trochę mniej :P  Jak KTM nie wypali to zostaje xtx 660... ceny są dużo przyjaźniejsze tylko ta waga ponad 180kg... Co myślcie?

XTX  - jak dla mnie kupa. Stary, ciężki, słaby.

LC4 '05 lub '06 po lifcie  za drogie bo za ładne krzyczą pow. 20 tyś.

A za 20 tyś kupisz KTM 690 PRESTIGE lub SM z '07 lub '08 (czyli najnowszy model) z przebiegiem ok 8000 km. W bonusie dostajesz , obrotomierz, wtrysk, super heble, stylową ramę , obręcze aluminiowe. Generalnie inny motocykl. Moim zdaniem lepszy.
Przelatałem takim 5000 km. Nic się nie lało, nie zepsuł się . Jak nie KTM  :D .