16 Ostatnio edytowany przez Husaj (2013-06-11 09:11:38)

Odp: Mandat za jazdę na kole ???

metys napisał/a:

dobry złodziej jak go łapią za rękę, to mówi... panowie, to nie moja ręka.
Najgorsze, że na forum sam się przyznajesz do winy:). Dla policji nie ma nic łatwiejszego, jak wejść na forum i dowód jest gotowy.
A jak zaprzeczysz w sądzie, to jest podstawa do paragrafu o składaniu fałszywych zeznań:).

chyba za dużo W11 oglądasz.

@down: huahaaha, dobre.

Husaberg FS 650

17 Ostatnio edytowany przez subek (2013-06-11 08:27:12)

http://www.trolowisko.pl/upload/zglaszam-to-do-prokuratury_10_smieszne.jpg

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

18

Byłem dzisiaj na przesłuchaniu, przyjąłem to co mi proponowali przy zatrzymaniu, sąd prawdopodobnie to utrzyma, a ja o trochę złotówek będę lżejszy:(

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

19

SnowMoto napisał/a:

Sąd uznaje, że policja mówi prawdę, bo nie ma interesu w kłamaniu. Standardowa argumentacja.

tak ale do wyroku skazującego musi być winny, jeśli człowiek się nie przyznaje, bo to nie on jechał, to argument policji, że ktoś kilka minut wcześniej podobnie ubrany i na podobnym motocyklu leciał wcześniej dla sądu nie może być dowodem. Choć faktycznie może być to nie warte pieniędzy...
A tak na przyszłość sam brałem udział w pewnym wydarzeniu: czterech supermotowców leci w wawie Krakowskim Przedmieściem (wiecie pałac prezydencki, obrońcy krzyża, zakaz ruchu...), dwóch na gumie a dwóch nie... tak się pan strażnik podemocjonował zatrzymaniem, że z wrażenia nie mógł wskazać który dokładnie leciał ;p, no i od słowa do słowa tak w końcu zmiękł, ze sam nie był już chyba niczego pewien, sprawdził prawka i coś tak jakby pogroził palcem :)

Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach...

DR-Z 400 SM

20

Husaj napisał/a:

chyba za dużo W11 oglądasz.

nie oglądam W11, po prostu pracuję w policji

rmz 250
gas gas txt 250

21

Mamy wtykę na forum ;)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

22

subek napisał/a:

Mamy wtykę na forum ;)

albo szpicla:)

rmz 250
gas gas txt 250

23 Ostatnio edytowany przez MartinezKtm525 (2013-06-19 21:37:15)

Wypowiem sie na ten temat. Mam znajomych policjantów i nie raz i nie dwa latałem z nimi na moto. Z tego co mi tłumaczyli za jazde na jednym kole nie można dostac mandatu ani punktów, a tłumaczenie ze to było stwarzanie zagrozenia dla ruch jest bajką wymyśloną po to by własnie wlepiać mandaty. Mozna dostac mandat z tego paragrafu ale tylko w sytuacji gdy inny uczestnik ruch założy nam sprawe cywilna, ze stworzylismy zagrorzenie na drodze i jeszcze musi nam to w sensowny sposób udowodnic. Takze nie jest tak prosto wlepić mandat za jazde na kole, no chyba ze przekroczymy predkosć, ale to juz zupełnie inna sprawa... Ja jezdze na gumie od dobrych 10 lat i nigdy nie dostałem mandatu, co najwyżej upomnienie, i zaden z moich znajomych tez nie miał takich problemów... Ja bym nie przyjął i miał ich gdzieś... jak nie mają nagrania tym bardziej... Ps. a jak dolatujecie do skrzyżowania i hebel i na przednim, to tez mandat? Zastanówcie sie Panowie???

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

24

[url]http://motoryzacja.interia.pl/motocykle/news/rozwiewamy-watpliwosci-co-wolno-motocyklistom,1930890,3017[/url]

dalej do końca nie wiadomo jak to jest z tymi mandatami, jedni mówią tak, inni inaczej.

25 Ostatnio edytowany przez SUPERMOTO (2013-06-26 20:57:14)

MartinezKtm525 napisał/a:

Wypowiem sie na ten temat. Mam znajomych policjantów i nie raz i nie dwa latałem z nimi na moto. Z tego co mi tłumaczyli za jazde na jednym kole nie można dostac mandatu ani punktów, a tłumaczenie ze to było stwarzanie zagrozenia dla ruch jest bajką wymyśloną po to by własnie wlepiać mandaty. Mozna dostac mandat z tego paragrafu ale tylko w sytuacji gdy inny uczestnik ruch założy nam sprawe cywilna, ze stworzylismy zagrorzenie na drodze i jeszcze musi nam to w sensowny sposób udowodnic. Takze nie jest tak prosto wlepić mandat za jazde na kole, no chyba ze przekroczymy predkosć, ale to juz zupełnie inna sprawa... Ja jezdze na gumie od dobrych 10 lat i nigdy nie dostałem mandatu, co najwyżej upomnienie, i zaden z moich znajomych tez nie miał takich problemów... Ja bym nie przyjął i miał ich gdzieś... jak nie mają nagrania tym bardziej... Ps. a jak dolatujecie do skrzyżowania i hebel i na przednim, to tez mandat? Zastanówcie sie Panowie???

Muszę się nie zgodzić z tobą kolego. Też bym chciał na legalu latać na gumie ale niestety tak nie jest.
Jeżeli latasz po mieście gdzie w pobliżu są piesi lub auta to jest to stwarzanie zagrożenia, jeśli nie to można też latać M5 driftem po mieście jak ten Gruzin ś.p.
Też dostałem 500 za stwarzanie zagrożenia, próbowałem grzecznie załagodzić ale nie było dyskusji.
Nie przyjąłbym tylko wtedy gdyby w pobliżu nie było innego uczestnika ruchu, bo wtedy moje tłumaczenie, że nie stworzyłem zagrożenia miało by sens.
Lubie te historyjki... jeżdżę tyle i nic, to zależy na kogo się trafia, lub innymi słowy znaleźć się w niewłaściwym miejscu i czasie :)
Mnie też się wiele razy upiekło i obyło na rozmowie.
Pamiętajcie by zawsze grzecznie, żadnego pyskowania i cwaniactwa nawet jeśli jeździcie lepiej na jednym niż na dwóch.

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

26

SUPERMOTO napisał/a:
MartinezKtm525 napisał/a:

Muszę się nie zgodzić z tobą kolego. Też bym chciał na legalu latać na gumie ale niestety tak nie jest.
Jeżeli latasz po mieście gdzie w pobliżu są piesi lub auta to jest to stwarzanie zagrożenia, jeśli nie to można też latać M5 driftem po mieście jak ten Gruzin ś.p.
Też dostałem 500 za stwarzanie zagrożenia, próbowałem grzecznie załagodzić ale nie było dyskusji.
Nie przyjąłbym tylko wtedy gdyby w pobliżu nie było innego uczestnika ruchu, bo wtedy moje tłumaczenie, że nie stworzyłem zagrożenia miało by sens.
Lubie te historyjki... jeżdżę tyle i nic, to zależy na kogo się trafia, lub innymi słowy znaleźć się w niewłaściwym miejscu i czasie :)
Mnie też się wiele razy upiekło i obyło na rozmowie.
Pamiętajcie by zawsze grzecznie, żadnego pyskowania i cwaniactwa nawet jeśli jeździcie lepiej na jednym niż na dwóch.

Możliwe że zawsze miałem farta, ale powiem Ci że mnie zmartwiłeś że taki duży mandat ;( I pewnie tak jest że zależy na kogo sie trafi...

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)