1

Temat: SM i prawo jazdy do 16 :)

Siemka,
Chce teraz zaczac jezdzic na supermoto, tutaj kieruje do was pytanie.
Jakie moto wybrac mialem do czynienia z enduro i crossami, celuje w 125 tylko pytanie 2t czy 4t jaka marka najlepsza i dlaczego yamaha wr 125 supermoto ma tylko 15 km? Czy to przez moment obrotowy duzy?
druga sprawa to taka, ze chcialbym ja zarejestrowac i zdac prawo jazdy od 16 lat tylko ile to kosztuje i do jakiej pojemnosci na motocykle jest to prawo jazdy.?

Jesli zly dzial to przepraszam.

Pozdrawiam  :)

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

2

Odp: SM i prawo jazdy do 16 :)

mała pojemność , 4T , więc i koni niewiele ale za to jaki fun... no i od czegoś trzeba zacząć , osobiście mogę polecić Derbi Sendę 125 aktualnie mam na zbyciu bo kurzy się w garażu : )

3

Niby tak, a czy wgl oplaca sie kupowac 125, bo jak patrze 125 jest bardzo malo a ludzie jezdza 250, 450, 690 itd.
Ja nie chce na poczatek czegos za mocnego, ale nie wiem czy 125 wystarczy mi mocy nawet na poczatek chcialbym moc postawic ja na kolo z gazu itp.

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

4

Z całego serca mogę polecić sprzęty Husqvarny 125. Sam mam WRE 125, a brat kilka lat temu miał SMS 125. Jak dotąd sprzęty bezawaryjne, z dobrymi osiągami i przyzwoitym spalaniem.

Z tego co się oriętuję to prawko A1 kosztuje koło 1 tys, a rejestracja to normalnie jak każdego pojazdu tylko mniejsza opłata za blachy. W razie pytań pisz na PW chętnie pomogę.

Drive only as fast as              Kawasaki KX 125 98 (sold)
you have it under control        HONDA CRF 450R HM

https://www.facebook.com/uncatchblevideos

5

No dzieki, bede pamietac jak cos :)

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

6

Prawko A1 do 125 i z tego co pamiętam 15kw ;) Chyba jedynym słusznym moto w tej kategorii jest Husqvarna Sm 125 S ;) po odblokowaniu ma sporo mocy.  No i warto kupić 125, nauczysz się podstawowych zachowań na moto, Nie ma co siadać od razu na duże pojemności, bo potrafią ostro przetargać ;D

7

A myslisz, ze 125 ogarnie mi na dluzej? :)

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

8

A1 jest do 11kW i 15KM ;) Ja akurat płacę 1200zł razem z egzaminem, badaniami itp. Ja mogę polecić również Aprilie SX125, świetny motocykl na początek, zbiera się fantastycznie.

9

Myślę, że Husqa da rade przez te dwa sezony do zrobienia A2, a może i dużej. W końcu to dobre 30km w 2paku więc mocy jest jak na początek wystarczająco ;)

10

widzialem na yt, ze chlopaki na  WR 125 lataja na kole i ponad 100 lapia.
NAwet te 15km w Yamaszce WR 125 wystarczy do takiej jazdy?

Szkoda bo Huseq jest mało na allegro..

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

11

HuboO napisał/a:

widzialem na yt, ze chlopaki na  WR 125 lataja na kole i ponad 100 lapia.
NAwet te 15km w Yamaszce WR 125 wystarczy do takiej jazdy?

Jak sam widziałeś, wystarczy ;]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

12

ja derbikiem śmigałem 3 sezony więc zależy co kto chce może ta husqa będzie dla ciebie ok.. na pewno nie pchaj się na nic większego bo może sponiewierać , i jak już napisali ogarniesz podstawy śmigania na moto i z czym to się je ; )

13

dokładnie ja też polecam Husqvarne SM 125 power jest okey spokojnie Ci wystarczy do kolejnego prawka :)

Husqvarna :) ---> http://bikepics.com/members/mateusztzr/04sm125s/

14

Kazdy SM ma blokade zalozona bo tak pisaliscie maja po 15 km, orpocz husq, czy np: yamaha wr 125 majaca 15 km pozniej ma wiecej czy juz zostaje to 15 km?
Pytam sie bo obawiam sie ze jak kupie np. ta WR to bedzie malo teraz mam rieju rr 50 i mam chyba z 5 km i mi niestarcza i chce cos mocneijszego, moze mi to 15 km starczy, czekam na wasze odpowiedzi :)

HAH.!
Zajebisty sport.!!!!!!!

15

Większość 125 ma w papierach wpisane 15km po to aby można było je rejestrować na A1. W praktyce mają więcej, a jak to jest w WR'ce musiałby wypowiedzieć się ktoś kto ją ma albo dobrze się zna :)