1

Temat: Tor Slovakiaring

Tak zapytam z ciekawości.
Kto z was jeździł Supermoto na Slovakiaring?
Jak Wam się jeździło i jakie mieliście czasy?

Właśnie byłem w piątek i było świetnie. Czasy nie wiele gorsze od przeciętnych plastików. Na prostych odchodzą, ale w zakrętach większość nie jest w stanie odjechać, a część nawet dochodziłem. Najlepszy czas wyskrobałem na ostatniej sesji, którą pojechałem najbardziej na luzie bo na koniec nikt nie chce się wywrócić :)

Jeździłem oczywiście 690 SMC R. Jestem mocno zaskoczony bo Vmax na prostej startowej wycisnąłem 196km/h :) i jeszcze by poszedł parę kilometrów/h ale brakowało asfaltu :(

---
KTM LC4 690 SMC R 2012, Husqvarna TE610/SM 1993
części zamienne - multimoto@o2.pl

2

Odp: Tor Slovakiaring

Jak dla mnie to nie do wiary, że nikt nie jeździł SM na Slovakiaring. Trudno, będę ten jedyny ;)

Jak dla mnie temat do wywalenia, bo chętnych do podzielenia się doświadczeniami SM ze Słowacji brak.

---

3

a to nie jest tor typowy dla tzw. "ścigów"? Z tego co wiem, to tam są rozgrywane MMP i alpe adria cup, ale na motocyklach, które pożerają proste.
Btw. jak mogę dodać coś od siebie. Zaklej licznik, to pójdzie więcej;)

rmz 250
gas gas txt 250

4

No ja z moim vmax 140 raczej nie mialbym czego tam szukac, cala prosta na odcince :D
Jakie czasy tak z ciekawosci?

wzium?

5

sajfer napisał/a:

No ja z moim vmax 140 raczej nie mialbym czego tam szukac, cala prosta na odcince :D
Jakie czasy tak z ciekawosci?

Wcale nie pojechałem się ścigać z plastikami, bo wiadomo, że na prostych nie mam szans. Chciałem zobaczyć jak się moto zachowuje w szybkich zakrętach i jaki czas osiągnę na dużo wolniejszej ale zwinniejszej maszynie. Wcześniej jeździłem na CBR 954 i byłem już na Slovakiaring'u.
Mój najlepszy czas na obecnie posiadanym SM - 2.41min.

---

6

To porównywalnie do samochodu, ja zrobiłem 2.42 kilka lat temu wyścigowym ceedem. A potem zatarły się panewki, cóż, takie życie.

wzium?