16

Odp: KTM 450 sx zrobiony na SM

aha dzieki velkurczak o taka odpowiedz mi chodzilo wlasnie. Ale chyba jednak sie skusze bo zamierzam np w niedziele pojezdzic troche z chlopakami po miescie i okolicznych wioskach a jak bede mial wiecej wolnego to bede chcial jezdzic na tor crossowy. wiec mysle ze to nie jest taki najgorszy wybor. prawda?

17

Właśnie serwis kolego. Jak już chcesz wyczyna to trzeba odpowiednio o niego dbać

Olej co 5 mth
zawory co 10 - 15 mth.

18

wiem o tym ale jestem jeszcze amatorem w pelni znaczeniu tego slowa wiec motor ze tak powiem po pizdzie dostawal nie bedzie jakos strasznie i mysle ze ten sezon przejezdze tylko zmieniajac olej i filtry bo motorek jest po wymianie tloka, lozysk i jeszcze jakichs tam rzeczy nie pamietam dokladnie. Mialbym jeszcze pytanie odnosnie wlasnie serwisu tego motocykla co ile mth co sie robi, zmiana oleju, tloka itp?

19

Bez wymiany tłoka i innych poważniejszych rzeczy to może i przelatasz, ale zawory to podstawa ;]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

20

olej i zawory Ci napisałem, a tłok jak czujesz, ze się kończy :)

21

Nakręciłeś się na zabawkę, która ma jednak inne przeznaczenie, posłuchaj lepiej hackera i reszty kolegów, bo kupno tego motocykla mija się z Twoim celem.

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

22 Ostatnio edytowany przez Koso (2013-05-22 20:18:04)

to jest motor na tor, a nie do latania z kolegami na plastikach

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

23

kurde namieszaliscie mi i teraz nie wiem co robic. A co innego byscie doradzili co by dobrze zapierdalalo na asfalcie i sprawdzilo sie w miare w terenie?

24

EXC np. 525 powinno Cię zadowolić ;]

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

25

sxv, chociaż nie wiem czy jako taką dostałbyś za te 12k.

Suzuki DRZ 400 '07 - sold
Suzuki RMZ 250 '04 - sold

https://www.facebook.com/CunningRiders

26

a np drz? to tez jest cos w stylu sx czy bardziej exc?

27

A czym jeździłeś dotychczas?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

28 Ostatnio edytowany przez PRELUDE2000 (2013-05-22 20:27:44)

warczyk napisał/a:

a np drz? to tez jest cos w stylu sx czy bardziej exc?

Ani SX ani EXC, do latania ze ścigami również się nie nadaje, ale serwis Cię nie powinien stresować,

hacker33 napisał/a:

A czym jeździłeś dotychczas?

Dobre pytanie

29

SuperMoto można podzielić na 3 grupy:
1. Typowy wyczyn na tor, zazwyczaj fabrycznie cross KTM SX, SMR, CRF R, YZ, RMZ bla bla
2. Seryjne enduro, przerobione na SM, lub fabryczne SM, KTM EXC, Yamaha WR, Honda CRF X, Bergi 570... Husqa 570 itp
3. I supermoto z nadwagą, czyli lejesz paliwo i jedziesz, a czynności serwisowe wykonujesz w dużych odstępach czasowych, czyli DRZta, LC4, XRki, Husqi 610, bla bla

Wybór należy do Ciebie, im wyżej tym zasobniejszy musi być Twój portfel i umiejętności do okiełznania motocykla. Jednakże ilość wydanej forsy jest wprost proporcjonalna do zajebistości tych sprzętów. Na twoim miejscu celował bym w CRF X, WR, albo EXC. Popularne motocykle, trafiają się z kwitami, można polatać po torze i po mieście, czyli kompromis w klasie supermoto.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

30 Ostatnio edytowany przez PRELUDE2000 (2013-05-22 20:48:02)

Dodałbym jeszcze czwartą klasę - mega spaślaki, które tylko z nazwy to SuMO: 950 SM, 990 SM, 990 SMT, 1100 Hypermotard - najbardziej nadające się do latania ze szlifierkami, jednak w terenie spisujące się dość słabo.