Odp: CR 500 ?? Opinie ??
No wlasnie swiatła stanowią tutaj spory problem, dowiadywalem sie w troche tym temacie i z tego co juz wiem to bez jakiegos dodatkowego regulatora napięcia nie mozna niczego podlączyc do alternatora bo bedzie to zakłocac prace zapłonu. ja zamontowałem mocną lampe rowerową z diodowymi zarowkami. juz nie chodzi o to zeby dawala swiatło na droge, tylko jak sie robi szarzej zeby mnie nikt z naprzeciwka nie rozjechał.
Popytaj u jakis gosci co sie zajmują elektryką w motorach, moze da sie to jakos normalnie zrobic. Ja w nocy i tak nie jezdze wiec nie chce mi sie z tym bawic.
A co do remontow to wydaje mi sie ze remont wystarczy zrobic co 2 - 3 sezony ( zalezy jak i ile jezdzisz ). przy supermoto nie pałuje sie tak motocykla jak w crossie, nie obciazasz tak mocno silnika bo jest spory nadmiar mocy ( oczywiscie przy odpowiednich przełozeniach ), wiecej jezdzi sie na nizszych obrotach. Poza tym honda cr to naprawde twardy i niezawodny motor. Najwazniejsze zeby lac dobry olej do paliwa.
Przynajnmiej raz w sezonie trzeba wymienic olej w skrzyni biegów. ( ale ja wymieniam srednio co 2 - 3 tys km )
Częsci do hondy są ogolnie dostępne i napewno tansze niz np do ktma.
Jesli to ma byc twoje pierwsze SM to raczej nie polecam. Zbyt duza moc i cięzko ją okiełznac.