16

Odp: Rejestracja motocykla z Niemiec.

erich44 napisał/a:

to ja jak kupiłem moto od kogoś z polski i nikt go nie próbował zarejestrować to ten vat ja będę musiał zapłacić od daty wypisania umowy fikcyjnej skoro nie mam oryginalnej z niemiec bo moto miało 5 osób w kraju wcześniej

NIE! Płaci pierwsza osoba sprowadzajaca, do kraju, a jesli nie zapłaci to bedzie juz miała problem ze skorbowym i to nie mały!!!

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

17

Witam , czytając temat i słysząc Panią w okienku w wydziale komunikacji nie mogę tego pojąć . Mam Moto sprowadzone z Niemiec, mam do niego niemiecki dowód , umowę  a Pani w okienku stwierdziła że nie zarejestruje mi motocykla ponieważ brakuje mi "drugiej części dowodu rejestracyjnego ) , co o tym myślicie ? da się to jakoś przeskoczyć ?

18

kuna9 napisał/a:

Witam , czytając temat i słysząc Panią w okienku w wydziale komunikacji nie mogę tego pojąć . Mam Moto sprowadzone z Niemiec, mam do niego niemiecki dowód , umowę  a Pani w okienku stwierdziła że nie zarejestruje mi motocykla ponieważ brakuje mi "drugiej części dowodu rejestracyjnego ) , co o tym myślicie ? da się to jakoś przeskoczyć ?

Na motocykle powyżej 150 ccm musisz mieć 2 części dowodu, poniżej 150 wystarczy maly dowód i świadectwo homologacji,

jeśli nie masz dużego to niektóre wydziały komunikacji występują o potwierdzenie jego wydania do Niemców, lecz jak to w Polsce nie każdy chce to robić, możesz tez sam próbować pisać o wydanie duplikatu, niestety trochę pod górkę z tym,

Braaaping!

19

Moto ma 125cm pojemności , mam ten brief z pieczątką że moto jest wyrejestrowane z Niemczech

20

zobacz na pozycje 16 w dowodzie, jeśli jest OHNE ZF to nie wydano drugiego dowodu, jeśli jest wpisany jakis numer to znaczy że wydano,

w przypadku że nie wydano powineneś mieć jakiś drugi dokument tak jak pisałem świadectwo homologacji lub inne dopuszczenie do ruchu, pozdr

Braaaping!

21

Mam napisane OHNE-ZF- , czyli jeśli nie mam tego dopuszczenia do ruchu to tego nie przeskocze ?

22

niech tlumacz ci przetlumaczy  16 pozycje z dowodu  ze nie wydano drugiego dowodu i juz bedziesz mial argument dla pani z okienka

525 EXC

23

A ten podatek to płaci się od kwoty wpisanej w umowę czy od wartości rynkowej bo jeśli od tego co w umowie to mogę wpisać 20 zł i wtedy podatku prawie nie będzie ??

Dwu rurka ●0●
https://www.facebook.com/Enduroodcinateam?notif_t=page_invite_accepted
https://www.youtube.com/channel/UCYV8bbKRwrZfIIc8wr4fhyA

24

erich44 napisał/a:

A ten podatek to płaci się od kwoty wpisanej w umowę czy od wartości rynkowej bo jeśli od tego co w umowie to mogę wpisać 20 zł i wtedy podatku prawie nie będzie ??

rejestrowalem kilka pojazdow i bzdura jest ze placi sie od kwoty na umowie. pani i tak wyciagnie ksiazeczke i sprawdzi cene i od niej wyliczy podatek. zawsze tak mialem i nigdy wyliczyli od ceny na umowie. tak to kazdy wpisalby jedno oiro i po sprawie.

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

25 Ostatnio edytowany przez pedrosa73 (2013-05-21 09:15:45)

a

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

26

raczej wątpię że będzie miała w tej książeczce że będzie miała honde cr a jak jej nie będzie miała to też ceny raczej nie będzie znała

Dwu rurka ●0●
https://www.facebook.com/Enduroodcinateam?notif_t=page_invite_accepted
https://www.youtube.com/channel/UCYV8bbKRwrZfIIc8wr4fhyA

27

erich44 napisał/a:

raczej wątpię że będzie miała w tej książeczce że będzie miała honde cr a jak jej nie będzie miała to też ceny raczej nie będzie znała

ponad 90 procent pojazdow ma. a jak nie ma to sie wspomoze komputerkiem albo w ostatecznosci od ceny. ale lepiej byc przygotowanym