31

Odp: Czujnik prędkościomierza - ktm 690 smc r

A przebieg rośnie?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

32

kwkm napisał/a:

Jeśli wskazuje prędkośc na postoju, to myślę że czujniki sa uszkodzone przez zabieg frezowania.

Też mam takie wrażenie, sprawdzę jak w końcu założę starą tarczę

gierwi napisał/a:

A przebieg rośnie?

Na postoju nie, jednak oceniam że po przejechaniu około 800 km (ile dokładnie nie jestem w stanie sprawdzić) przebieg naliczył 1400km.

33

A czym i w jaki sposób szlifowałeś ten czujnik?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

34

hacker33 napisał/a:

Trudno jest mi Ci podpowiedzieć gdyż zrobił mi to serwis na moja wyraźną prośbę. Może kwkm odpowie bo chyba robił to samodzielnie.

35

kup sobie w końcu czujnik rowerowy i będzie po sprawie zamiast płakać przez 3 strony h... wie po co.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

36

To kilka innych pytań.

1) ten pomiar prędkości na postoju, pokazuje jak odpalisz silnik czy jak włączysz tylko stacyjkę?
2) sprawdzałeś czy jak odkręcisz ten śmieszny czujnik, powiesisz go z boku lagi i włączysz silnik to będzie nadal pokazywał prędkość na postoju?

Warto określić czy powodem jest uszkodzony czujnik czy jakieś efekty fałszywego pola magnetycznego itd.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

37

hacker33 napisał/a:

To kilka innych pytań.
1) ten pomiar prędkości na postoju, pokazuje jak odpalisz silnik czy jak włączysz tylko stacyjkę?

Jak włączona jest tylko stacyjka

hacker33 napisał/a:

2) sprawdzałeś czy jak odkręcisz ten śmieszny czujnik, powiesisz go z boku lagi i włączysz silnik to będzie nadal pokazywał prędkość na postoju?

Nie sprawdzałem, ale sprawdzę i dam znać.

Bondek pozdrawiam Cię serdecznie, wcale nie każe Ci czytać tego tematu.

38

hacker33 napisał/a:

Ja użyłem do tego celu szlifierki kątowej. Z dużą dozą ostrożności "zebrałem" minimalną warstwę która była mi konieczna do zmieszczenia czujnika między śrubami tarczy. Obawiam się że tan zabieg mógł go uszkodzic.

PRELUDE Też chcę dla potwierdzenia założyc oryginalną tarczę, ale ciepię na chroniczny brak czasu, tym bardziej że dziś córunia mi się urodziła i jestem tym wydarzeniem i sprawami z nim związanymi całkowicie pochłonięty :) Byc może Tobie pierwszemu się uda zamienic tarczę.

SMCR AKR

39

kwkm!
Jebać tę tarczę razem z czujnikiem:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!
Niech się chowa zdrowo!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

40

kwkm napisał/a:
hacker33 napisał/a:

Ja użyłem do tego celu szlifierki kątowej. Z dużą dozą ostrożności "zebrałem" minimalną warstwę która była mi konieczna do zmieszczenia czujnika między śrubami tarczy. Obawiam się że tan zabieg mógł go uszkodzic.

PRELUDE Też chcę dla potwierdzenia założyc oryginalną tarczę, ale ciepię na chroniczny brak czasu, tym bardziej że dziś córunia mi się urodziła i jestem tym wydarzeniem i sprawami z nim związanymi całkowicie pochłonięty :) Byc może Tobie pierwszemu się uda zamienic tarczę.

No właśnie też tak mi się wydaje.
Ja bym kupił nowy czujnik i zamontował go w innym miejscu tak aby nie było trzeba go szlifować.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

41

kwkm napisał/a:

dziś córunia mi się urodziła

Gratulacje Krzysiu, WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!

hacker33 napisał/a:

Ja bym kupił nowy czujnik i zamontował go w innym miejscu tak aby nie było trzeba go szlifować

Tak się pewnie skończy, ale zanim to zrobię to sprawdzę działanie podszlifowanego na starej tarczy - wtedy będzie 100% pewność, że szlif czujnika okazał się błędną decyzją.

42

gierwi napisał/a:

kwkm!
Jebać tę tarczę razem z czujnikiem:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!
Niech się chowa zdrowo!

PRELUDE2000 napisał/a:

Gratulacje Krzysiu, WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!

Dziękuję Panowie! Czujnik mnie teraz naprawdę najmniej obchodzi :)

SMCR AKR

43

Dzisiaj KTM powrócił do oryginalnej tarczy, efekt - prędkość wskazywana jest prawidłowo. Okazuje się zatem szlifowanie nie uszkodziło czujnika. Jednak najprawdopodobniej skutkować to będzie wymianą klocków, hebel stracił na skuteczności i trzeszczy przy dohamowywaniu.

44

Prelude -
pw

525 EXC

45

Dzięki Radek, wobec powyższego tak też u siebie poczynie. Wygląda na to że będę miał tarcze wave na deal ;]

SMCR AKR