Odp: Czujnik prędkościomierza - ktm 690 smc r
A przebieg rośnie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Czujnik prędkościomierza - ktm 690 smc r
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A przebieg rośnie?
Jeśli wskazuje prędkośc na postoju, to myślę że czujniki sa uszkodzone przez zabieg frezowania.
Też mam takie wrażenie, sprawdzę jak w końcu założę starą tarczę
A przebieg rośnie?
Na postoju nie, jednak oceniam że po przejechaniu około 800 km (ile dokładnie nie jestem w stanie sprawdzić) przebieg naliczył 1400km.
A czym i w jaki sposób szlifowałeś ten czujnik?
Trudno jest mi Ci podpowiedzieć gdyż zrobił mi to serwis na moja wyraźną prośbę. Może kwkm odpowie bo chyba robił to samodzielnie.
kup sobie w końcu czujnik rowerowy i będzie po sprawie zamiast płakać przez 3 strony h... wie po co.
To kilka innych pytań.
1) ten pomiar prędkości na postoju, pokazuje jak odpalisz silnik czy jak włączysz tylko stacyjkę?
2) sprawdzałeś czy jak odkręcisz ten śmieszny czujnik, powiesisz go z boku lagi i włączysz silnik to będzie nadal pokazywał prędkość na postoju?
Warto określić czy powodem jest uszkodzony czujnik czy jakieś efekty fałszywego pola magnetycznego itd.
To kilka innych pytań.
1) ten pomiar prędkości na postoju, pokazuje jak odpalisz silnik czy jak włączysz tylko stacyjkę?
Jak włączona jest tylko stacyjka
2) sprawdzałeś czy jak odkręcisz ten śmieszny czujnik, powiesisz go z boku lagi i włączysz silnik to będzie nadal pokazywał prędkość na postoju?
Nie sprawdzałem, ale sprawdzę i dam znać.
Bondek pozdrawiam Cię serdecznie, wcale nie każe Ci czytać tego tematu.
Ja użyłem do tego celu szlifierki kątowej. Z dużą dozą ostrożności "zebrałem" minimalną warstwę która była mi konieczna do zmieszczenia czujnika między śrubami tarczy. Obawiam się że tan zabieg mógł go uszkodzic.
PRELUDE Też chcę dla potwierdzenia założyc oryginalną tarczę, ale ciepię na chroniczny brak czasu, tym bardziej że dziś córunia mi się urodziła i jestem tym wydarzeniem i sprawami z nim związanymi całkowicie pochłonięty :) Byc może Tobie pierwszemu się uda zamienic tarczę.
kwkm!
Jebać tę tarczę razem z czujnikiem:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!
Niech się chowa zdrowo!
hacker33 napisał/a:A czym i w jaki sposób szlifowałeś ten czujnik?
Ja użyłem do tego celu szlifierki kątowej. Z dużą dozą ostrożności "zebrałem" minimalną warstwę która była mi konieczna do zmieszczenia czujnika między śrubami tarczy. Obawiam się że tan zabieg mógł go uszkodzic.
PRELUDE Też chcę dla potwierdzenia założyc oryginalną tarczę, ale ciepię na chroniczny brak czasu, tym bardziej że dziś córunia mi się urodziła i jestem tym wydarzeniem i sprawami z nim związanymi całkowicie pochłonięty :) Byc może Tobie pierwszemu się uda zamienic tarczę.
No właśnie też tak mi się wydaje.
Ja bym kupił nowy czujnik i zamontował go w innym miejscu tak aby nie było trzeba go szlifować.
dziś córunia mi się urodziła
Gratulacje Krzysiu, WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!
Ja bym kupił nowy czujnik i zamontował go w innym miejscu tak aby nie było trzeba go szlifować
Tak się pewnie skończy, ale zanim to zrobię to sprawdzę działanie podszlifowanego na starej tarczy - wtedy będzie 100% pewność, że szlif czujnika okazał się błędną decyzją.
kwkm!
Jebać tę tarczę razem z czujnikiem:
GRATULACJE!!!!!!!!!!!
Niech się chowa zdrowo!
Gratulacje Krzysiu, WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!
Dziękuję Panowie! Czujnik mnie teraz naprawdę najmniej obchodzi :)
Dzisiaj KTM powrócił do oryginalnej tarczy, efekt - prędkość wskazywana jest prawidłowo. Okazuje się zatem szlifowanie nie uszkodziło czujnika. Jednak najprawdopodobniej skutkować to będzie wymianą klocków, hebel stracił na skuteczności i trzeszczy przy dohamowywaniu.
Prelude -
pw
Dzięki Radek, wobec powyższego tak też u siebie poczynie. Wygląda na to że będę miał tarcze wave na deal ;]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Czujnik prędkościomierza - ktm 690 smc r
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 75 zapytań